Gjør lokal handel enklere med Vipps

Som lokalbank betyr butikken på hjørnet og spisestedet langs torget mye for oss!

Netthandelen øker og vi synes det er flott at folk tar hensyn til hverandre i tiden vi er inne i!  Men glem ikke at det er også viktig å støtte de vi har rundt oss, butikken på hjørnet og kafeen du alltid har kjøpt kaffen din.  Vipps har løsninger som gjør dette enklere, både som kunde og som bedrift.  Her har vi noen tips til deg som bedrift.

Våre Vippsløsninger

#Sats digitalt! Pimp opp nettbutikken! 

I år MÅ du ha nettbutikken i orden, for netthandel er koronatidens store vinner. Nå er det bare å sette igang for å gjøre nettbutikken juleklar.  I tillegg bør du selge i alle kanalene du har: facebook, instagram, youtube, på telefon og e-post. Håndter bestillingene raskt ved å ta betalt med Vipps og få varene avgårde! Annonsering funker enda bedre med Vipps Hurtigkasse. Kanskje du også kan tilby shoppinghjelp på video?

Stalltips: Ikke mist kundene ved registrering på nettsiden. La dem registrere seg og betale i ett smekk med Vipps – og vis deretter tydelig at du tar Vipps.

#Tilby hjemlevering og smarte hentepunkter 

Mange kunder handler fortsatt i siste liten. Vaner er vonde å vende. Oppfordre til å bestille gaven rett hjem til mottakeren, ferdig innpakket med lapp – en ekstraservice før en annerledes jul. Vis at du tilbyr alternative leveringsmåter de siste 14 dagene når trengselen øker og postgangen blir lengre. Har du ikke nettbutikk, skaff deg Vippsnummer for å ta betalt med Vipps ved levering.

Stalltips: Mangler du parkeringsplass foran butikken, eller savner du et pick-up-point? Avtal med butikker som har lite juletrafikk og gode parkeringsmuligheter at kundene dine kan hente gavene der, så slipper de veien innom posten eller trengsel i sentrum (kiosken, pølsebua, bensinstasjonen…)

#Vindusshopping og vareplukker 

Har du butikk i sentrumsgata? Kanskje du ikke har plass til alle kundene inne? Ta i bruk utsiden av butikken også! Vinduet kan gjøres om til en «vending machine», et salgsvindu der hver vare i hylla har en QR som kunden skanner og betaler i Vipps. Kunden kan få varen utlevert på gaten med det samme, eller få den sendt hjem til seg. Sett opp ute-boder med topp-10-julegaver, betjent eller ubetjent. La kunden betale med Vipps ved å skanne QR-en til ditt Vippsnummer (få tilsendt klistremerke nå ved å logge inn på VippsPortalen.) Kondomeriet tester også handel med Vipps på nett-betaling med QR-skanning fra plakater og boards.

Stalltips: Ansett et par ungdommer for å utvide butikken og salget!

#Pakk inn tjenester og opplevelser 

Ikke alle pakker trenger å være myke eller harde. Det kan være alt fra nettbaserte tjenester til middager, konserter og andre opplevelser. Her er det stort rom for kreativitet for dere som selger opplevelser. Har du arrangementer og eventer, bruk Vipps til å registrere gjestene på en enkel og ryddig måte.

Stalltips: Alt kan pakkes inn, også drømmer og opplevelser.

Har du en favorittbutikk du gjerne vil handle digitalt hos, gi dem et tips.

 

Kilde: Vipps