Når bør du begynne å spare til pensjon?

Vi lever lenger enn før og pensjonstiden er for mange en tid man gleder seg til.

Tiden etter aktivt arbeidsliv ønsker mange å bruke til familie, opplevelser og drømmer man ennå ikke har fått satt i live.

Jo tidligere du begynner å spare, jo mer fleksibel vil du være rent økonomisk.

Start pensjonssparing

I nettbanken finner du «Spare i fond» i menyen til høyre.

Når bør du begynne med pensjonssparing?

Ideelt sett så bør du begynne å tenke på pensjonssparing når BSU-kontoen er fylt opp eller brukt på bolig. Med andre ord bør du begynne å spare til pensjon i trettiårene, selv om det høres tidlig ut for mange.

Har du derimot mulighet til å begynne før, selv med en mindre, fast sum er det veldig bra. Jo før du starter, jo mindre trenger du å sette av hver måned – eller – jo romsligere økonomi får du når du går av med pensjon.

Det finnes flere måter å spare til pensjon på og vi hjelper deg gjerne med å finne den løsningen som passer best for deg.

Slik kan du spare til din pensjon

 • IPS - Individuell Pensjon Sparing
  • Gjennom IPS kan du opprette en spareavtale som automatisk setter av et gitt beløp hver måned. I tillegg vil du oppnå skattefordel mens du sparer. Oppsparte midler i IPS vil også unngå formueskatt og vil derfor gi deg en ekstra fordel fremfor andre typer fond. Pengene du sparer i IPS vil være bundet til spareavtalen frem til du kan begynne å ta dem ut ved fylte 62 år. Dersom du ønsker mer fleksibilitet og mulighet for å benytte sparepengene underveis bør du kombinere sparing i IPS med andre alternativer for sparing

   Mer om IPS

 • Fond
  • Sparing i fond kan være et fornuftig valg dersom du ønsker å spare langsiktig.  Fond har en høyere risiko enn ved for eksempel sparekonto, men samtidig gir den høyere avkastning over tid. Med andre ord, du vil med høy sansynlighet tjene mer på avkastning i fondssparingen enn på rentene ved å la pengene stå på sparekonto.

   Mer om fondssparing

 • Nedbetaling av lån
  • Det er mange som sparer til pensjon gjennom å nedbetale gjelden sin. Ved å nedbetale gjeld, vil avkastningen på sparingen være lik lånerenten på gjelden du nedbetaler. Det er viktig at du betaler ned på de dyreste lånene dine først slik at din egen risiko blir mindre etter hvert. Snakk med en av våre rådgivere for å se hvordan du kan planlegge nedbetaling av lån.

   Kontakt oss

 • Refinansiering
  • Når du refinansierer lånet ditt, betyr det i praksis at du tar opp et nytt lån for å betale det gamle. Gjennom det nye lånet kan du oppnå bedre vilkår som bidrar til at du betaler mindre renter hver måned og derfor sparer penger. Dette kan være fornuftig for deg som har opplevd verdistigning av boligen din over en lengre periode. Ta gjerne kontakt med oss så ser vi hva vi kan få til.

   Refinansiering av boliglån