Planer om oppussing av bolig?

Går du med tanker om å pusse opp kan det vært lurt å begynne planleggingen allerede nå

Livet endrer seg. Barn kommer til, vokser seg ut av barnerommet, blir ungdom og flytter ut av huset. Det er livets syklus. Boliger har sitt livsløp med behov for ominnredning , utbedring og vedlikehold. Bolig nummer to er gjerne større enn den første boligen og behov for plass og innhold vil variere ettersom årene går. Slik vil det også bli med ditt lånebehov, det følger gjerne familien og boligens syklus.

Refinansiering

Start planleggingen nå

Har livet ditt endret seg og du drømmer om å pusse opp kjelleren til TV-stue for ungdommen eller kanskje bygge en ny terrasse for å nyte varme sommer dager? Da kan det være smart å begynne planleggingen allerede nå, slik at du kommer i gang mens du enda har drømmene i behold.

Begynn med å sette opp et budsjett for den endringen du ønsker å gjøre på boligen din. Lån til oppussing kan være smart å bake inn i boliglånet ditt, ved å søke om refinansiering. Refinansiering betyr ganske enkelt at du tar opp et nytt lån som dekker både det du har igjen på eksisterende lån i tillegg til det opplånet du har behov for. Du kan låne med sikkerhet i boligen din så lenge du holder deg innenfor 85% av boligens markedsverdi og tilfredsstiller krav til betjeningsevne.

For å se hvordan de nye lånekostnadene dine vil påvirke økonomien din kan du bruke vår lånekalkulator. Finn frem til hvor mye du har i lån i dag og legg til hva prosjektet ditt vil koste, og du vil finne ny månedspris.

Test lånekalkulatoren

Søk om refinansiering

Når dette er gjort og du ser at du kan klare å betjene et høyere lån, er det bare å søke om refinansiering gjennom nettbanken din. Du kan også ta kontakt med en rådgiver om det føles mer komfortabelt. 

Justere forsikringene?

Hvis du velger å pusse opp eller bygge noe nytt må du huske å sjekke hvordan dette vil påvirke forsikringene dine. Boligens verditakst har betydning for forsikringen din. For å finne ut hvor mye boligen din er verdt kan du bestille en verdivurdering hos nærmeste eiendomsmegler eller takstmann.

Når en bolig er godt vedlikeholdt og pusset opp i tråd med tidens trender får du gjerne mer igjen den dagen du skal selge.