Skal du flagge på 17.mai?

Det nærmer seg 17. mai, en dag hvor flagget vaier i vinden utenfor de fleste hjem.

Har du flaggstang, flaggfeste på veggen eller småflagg som pynter opp bedd og krukker?

Uansett hva du har er det et par småting man bør huske på for å vie respekt til det norske flagg. Flagg er et produkt som har en verdi, ikke bare i penger, men i følelser og tradisjoner langt tilbake i tid.

Må jeg flagge på 17. mai?

Nei, du må ikke flagge som privatperson, men hvis du velger å pynte omgivelsene med vårt flotte flagg så er det visse regler du må forholde deg til. Flagget skal heises tidligst kl 08:00 og fires ned ved solnedgang eller senest kl 21:00. Vet du at du ikke er hjemme igjen innen kl 21:00, da bør du ta bort flagget tidligere på ettermiddagen. Flagget skal ikke ligge langs bakken, eller være i kontakt med bakken. Sørg for at flaggene dine er plassert slik at de ikke faller ned. Merk deg at disse reglene gjelder flagg og ikke vimpler. Vimpler kan vaie i vinden døgnet rundt.

Hvor stort skal flagget være?

Har du flaggstang skal flagget være 1/3  av lengden på flaggstangen din. Enkelt sagt, er flaggstangen din 9m høy bør flagget være 3 m langt. Vurderer du å skaffe deg flaggstang og lurer på hvor høy den skal være? Den bør i hvert fall være høyere enn mønet på taket.

Med disse små tipsene ønsker banken våre lesere en hyggelig 17. mai.