VippsGo – løsningen for din bedrift?

I en periode med hjemmekontor, stengte butikker og restriksjoner fra myndighetene, har vanene våre endret seg. Vi ser at netthandel har tatt seg kraftig opp.

Bedrifter må tenke nytt og være kreative i forhold til å finne nye salgsmetoder samtidig som man overholder «hold-avstand» restriksjonene. Betalings-appen VippsGo kan være en god løsning for deg som driver med salg av tjenester eller produkter. VippsGo gjør det enkelt for kunden, enkelt for deg å vise frem produktene dine og enklere for regnskapsføreren din.

Mer om Vipps

Hvordan fungerer egentlig VippGo i praksis?

Konnerud Idrettslag (KIL) er et lag vi har samarbeidet med i flere år ved å gi økonomisk støtte gjennom bankens Samfunnsansvar. KIL er ett av de største idrettslagene i landet og har flere store arrangement og mange dugnadsfolk i sving. De ulike idrettsgruppene har brukt Vipps i flere år, og under Ski NM i vinter fikk de for alvor prøvd ut betalingssystemet VippsGo!

Ski NM 2020 omsatte for store beløp, hadde en publikumstilstrømning på ti-tusener av mennesker, og så mange som 450 frivillige var i arbeid under de fire dagene arrangementet varte. Det sier seg selv at her må man ha kontroll på pengestrømmen!

Håvard Bøygaard, Økonomiansvarlig for NM og Konnerud IL Ski, deler gjerne  sine erfaringer med bruk av Vipps på Ski NM:

  • Vi hadde flere ulike salgssteder inne på arena og ute i skogen. Med en butikk per salgssted fikk vi en meget effektiv og oversiktlig betalingskanal
  • Det var meget enkelt og raskt å legge til nye varer i butikken til salgsstedet, og ditto: fjerne når varen ikke lenger var ‘gyldig’. Til eksempel var parkering og billetter knyttet til spesifikke dager.
  • Varene kan legges inn med bilder og beskrivelse av produktet og gjør det enkelt å handle
  • Rapportene i VippsGO gav en fin og enkel oversikt over salg per salgssted per dag – og dermed: Hvilke deler av vareutvalget som var mest etterspurt og trengte å etterfylles.
  • Vipps gav oss et mye enklere og sikrere oppgjør i forhold til håndtering av kontanter. Rapportene fra Vipps dokumenterer alt salg ned til minste detalj. All dokumentasjon i forbindelse med salg var dermed ivaretatt på en sikker måte.
  • Oppgjør i etterkant ble atskillig enklere å ivareta i forhold til de regnskapsmessige krav.
  • Kontantbeholdning ble minimert noe som øker sikkerhet og arbeid i forhold til telling, veksel og innskudd. 

Under kan man se oversikt på omsetning for salg under SkiNM2020, fordelt på de ulike typer av salg:

 

Parkering Kafe+kiosk VIP−telt Billetter Totalt
Kontanter 15% 20% 8% 15% 15%
Bankkort 52% 80% 57% 52%
Vipps 85% 28% 12% 28% 33%

*Billettinntekter: Oversikten omhandler kun salg på stadion de aktuelle dagene – i tillegg ble billetter forhåndssolgt gjennom Hoopla.

Inntekter for parkering utgjør en stor del av dags-salget og har historisk sett blitt betalt med kontanter. Som man kan se over ble Vipps tatt i bruk i stor grad og man minsker dermed risiko ved kontanthåndtering på mange utsalgssteder/ parkeringsplasser.  Ved å skilte med Vipps i god avstand til P-plassene kunne kundene utføre betalingen mens de ventet i kø og ved å vise Vipps-applikasjonen på sjekkpunkt kunne plassering av bilene skje raskere.  Dette krevde kun litt planlegging rent logistikkmessig.

Tradisjonelt sett er det mange foreldre, besteforeldre og barn tilstede på skirenn, og man gjør gjerne større felles-kjøp.  Dermed kan det virke som om kontanter og bankkort fortsatt spiller en stor rolle ved kiosksalg.  Det ble hengt opp Vipps plakater ved kasse/salgssted.  Dermed kunne folk forberede seg i forhold til hvordan de ønsket å betale.

Dette er helt klart det området vi ønsker å jobbe for å få kunder over på Vipps, noe potensiale ligger i å markedsføre seg med Vipps på et langt tidligere tidspunkt enn når man står i køen for å betale.

Vår erfaring er at VippsGo gir deg langt bedre oversikt og bedre rapporteringsmuligheter enn alle andre betalingsformer.  Man kan lettere se hva som gir best inntjening og kan dermed både planlegge innkjøp og gjøre budsjettering enklere til kommende arrangement.

VippsGo er enkelt å sette opp og gjør både salg, oppgjør og evaluering mye enklere og sikrere og kan så absolutt anbefales til andre arrangører! Sier Håvard Bøygaard, økonomiansvarlig under Ski NM 2020.

Bestill VippsGo