Betaling og kort

Her finner du informasjon om de banktjenester bedriften din trenger til den daglige driften.

SØK OM FINANSIERING           AVTAL MØTE

 

Nettbedrift

Nettbedrift er en type nettbank tilpasset bedrifter. I Nettbedrift oppnevnes en person som administrator. Denne personen har utvidet fullmakt og er den som setter rettigheter for øvrige brukere.

Nettbank

Med nettbankavtale kan du også benytte mobilbank og brettbank. Du kan se hva du har på konto, overføre penger eller betale regninger. Du må først få utlevert kode og kodebrikke.

Visa-kort Bedrift

Visa-kort for bedrifter er et internasjonalt kredittkort for små og mellomstore bedrifter. Kortet utstedes på en fysisk person.

Betalingsterminaler

Vi har inngått avtale med Nets som har ansvar for salg og support av betalingsterminaler for oss. Du kan trygt bestille terminal og netthandel hos dem på betalingsterminal.no.

EHF-faktura

Sparebanken Øst tilbyr i samarbeid med Evry aksesspunkt for EHF til våre kunder. Med denne tjenesten kan du sende og motta elektroniske handelsdokumenter i henhold til krav fra offentlige myndigheter.

AvtaleGiro

Med AvtaleGiro kan bedriften sende betalingskrav til kunder i nettbanken. Betalingen trekkes automatisk på forfallsdato. Kunden får varsel før forfall om kommende betalinger og har mulighet til å stoppe betalingen om ønskelig.

Direkte remittering

Med Direkte remittering slipper bedriften det manuelle arbeidet med utbetaling av lønn og fakturabetaling. Betalingene utføres direkte mot Nets fra regnskapsprogrammet. Tjenesten er spesielt tilpasset masseutbetalinger som f.eks. lønn.

OCR-giro

OCR-giro er en innkrevingstjeneste for alle bedrifter som fakturerer gjennom eget regnskapssystem. Med OCR-giro oppdateres kundereskontro automatisk og bedriften slipper manuell registrering av betalinger.

eGiro

Med eGiro innbetaling får du all informasjon om innbetalinger til bedriften sendt elektronisk på fil. Du får automatisk kontering mot åpne poster i reskontro i regnskapssystemet ditt for både for OCR-giro og andre typer innbetaling.

Euro-betalinger

Fra 31. oktober 2016 krever Finansavtaleloven at euro-betalinger sendes til bank iht en ny internasjonal standard for betalingsformat: ISO 20022 XML. Benytter din bedrift seg av et økonomisystem for å sende betalingsfiler, må dere bytte filformat.

Bli kunde hos oss

For å bli kunde hos oss må den eller de som tegner for bedriften, møte opp personlig og ha med:

  • firmaattest
  • pass

Våre bedriftskontorer finner du i Drammen, Hokksund, Kongsberg, Sandvika og Oslo. Velkommen innom!

Signere med BankID

Her kan du signere dokumentene dine elektronisk med BankID.

Til signeringsportalen

Slik virker nettbanken

Se video for å se hvordan nettbanken fungerer.

Se video

Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på ofte stilte spørsmål fra kundene våre.

Finn svar her