BSU

Boligsparing for ungdom (BSU) er en spareordning for deg under 34 år. Sparingen gir rett til skattefradrag og samtidig bankens beste rente på boliglån.
Skattefradrag

Skatten reduseres med 20 % av sparebeløpet. Sparer du maksimalt kr 25.000 i året, får du redusert skatten med kr 5000 pr. år. Du kan spare til sammen kr 300.000 i løpet av tiden du sparer. Rentene regnes ikke som en del av sparebeløpet.

Bankens beste sparetilbud

Pengene du sparer, kan brukes til fremtidig boligkjøp eller nedbetaling på boliglånet. Du må ha kjøpt boligen og flyttet inn i den etter at du opprettet BSU- kontoen. Dersom du tar ut pengene uten å bruke dem til bolig, må du betale tilbake skattefordelen.

Full frihet

Du bestemmer selv hvor mye og hvor ofte du vil spare. Det enkleste er å spare med fast overføring fra lønnskonto. Har du har en periode hvor det er vanskelig for deg å spare, kan overføringen stanses. Du kan faktisk hoppe over et helt år hvis du ønsker.

Bankens beste rente på boliglån

Du har rett til å låne inntil 85 % av boligens forsvarlige verdi til en meget gunstig rente i forhold til lånesum og boligtype. Lån innvilges etter at vi har vurdert din betalingsevne.

Les mer om lån til unge

 • Sparetips

  Overfør litt penger hver måned til din BSU-konto, slik at du fordeler maxbeløpet utover året.

 • Hjelp og kundesenter

  Vårt kundesenter svarer på dine spørsmål om bruk av kort, nettbank, BankID m.m. Gjelder det lån, sparing eller forsikring, kan du avtale et møte med en av våre kunderådgivere.

  Ring
  03220

  Fra utlandet
  +47 915 03220

  KONTAKT OSS

  VÅRE KONTORER OG ÅPNINGSTIDER