Hokksund IL jubler for ny fotballhall

 

Etter brannen i den gamle turnhallen i idrettsparken på Loesmoen, ble det for alvor fart på planene om å bygge ut og bygge om den store tomta.  Turnhallen skal bygges opp igjen. I tillegg skal Hokksund Idrettslag bygge en ny fotballhall som skal stå ferdig allerede til jul i år.

 

– Vi skal bygge en såkalt kald 7’er eller en liten 9’er-hall til bruk året rundt. Det skal kun brukes jordvarme for å varme opp bygget, men selv om det er 15 minusgrader ute, vil hallen holde 6-7 grader, forklarer Håvard Lind og Kjell Bruknapp.

De to ildsjelene sitter i en prosjektgruppe sammen med Børre Hobbelstad, Knut Håkon Berglia og Finn Mathisen. Fotballhallen, inkludert et servicebygg, har et budsjett på 20,5 millioner kroner.

– Gaven fra Sparebanken Øst kommer svært godt med for å dekke kostnadene. I tillegg får vi et rentefritt lån fra Øvre Eiker kommune og et forskudd på tippemidler. Uten godviljen fra banken og kommunen hadde ikke disse planene vært realistiske, sier styreleder Kjell Bruknapp.

Store planer for idrettsparken
Klubbmedlemmene kan også se frem til en ny 11’er kunstgressbane ved siden av den nye fotballhallen. Den skal stå ferdig våren 2019 og skal da erstatte den gamle Øvre Eiker Stadion ved Eikersenteret. Hokksund IL skal stå for byggingen av denne på vegne av kommunen.

– Men all vinterfotball vil i fremtiden skje i hallen, og ikke på Falkbanen eller den nye kunstgressbanen. Ved å gjøre det slik skåner vi banene, sparer driftskostnader og unngår spredning av gummigranulat, sier Lind.

Vestfossen IL og Eiker Kvikk skal også få muligheten til å leie hallen, og på dagtid er det naturlig at den leies ut til skoler.

– Her ønsker vi at det skal være mest mulig aktivitet fra morgen til kveld. I tillegg til en ny kaldhall og en ny kunstgressbane, vil også Hokksund turnforening sørge for gjenoppbyggingen av turnhallen. Den skal gi moderne treningsfasiliteter både til turnere, Eiker Cheerleading Team og Eiker bordtennisklubb. Det skal også bygges en bane for sandvolleyball
og sandhåndball. Byggeplanene har et samlet beløp på mellom 70 og 80 millioner kroner.

– Har dere planene klare for åpningsfeiringen av hallen?

– Vi har allerede begynt å tenke på det og har noen morsomme planer på lur. Men den største belønningen for oss den dagen vil uten tvil være å se alle de glade ansiktene blant barn og unge. Det er jo for dem vi gjør dette.

 

Informasjon om Sparebanken Øst sitt samfunnsansvar og SPIRE-ordningen finner du på her.
Våre bankkontorer

Finn nærmeste kontor. Se åpningstider og avtale møte om boliglån.

Se våre kontorer

Boliglån

Vi tilbyr boliglån med god rente. Nå er det enkelt å søke lån på nett.

Søk boliglån

Signer dokumenter

Lånedokumenter kan du signere enkelt og trygt digitalt.

Gå til signering