Korttips til ferien

Skal du reise til utlandet, er det lurt å ha med to kort, f.eks. et Visa-kort og et kredittkort. Hvis et av kortene blir ødelagt, mistet eller stjålet, har du et kort i reserve.

BankkortDet er like enkelt å bruke Visa-kortet på reise som hjemme. Du kan bruke kortet i de fleste butikker, hoteller, restauranter og andre brukersteder over hele verden. Det er derfor ikke nødvendig å kjøpe utenlandsk valuta på forhånd.

Med et Visa-kort er det enklere å holde styr på pengene når du er i utlandet. Hvis du har et debetkort, trekkes pengene du bruker, direkte fra bankkontoen. Hvis du har et kredittkort, kan du spre betalingene over tid mot å betale et ekstra beløp.

 

Betal i lokal valuta

Når du betaler med kort i utlandet, får du ofte spørsmål om du vil betale i lokal valuta eller norske kroner. Ved å velge den lokale valutaen får du vanligvis den beste valutakursen.

 

Enkle reisetips for trygg bruk av kort

 1. Før du drar: Kontroller utløpsdatoen for kortet og forsikre deg om at du har nok penger på kontoen eller er à jour med kortbetalingene.
 2. Ta kopi av kortet og passet. Oppbevar kopiene på et separat og sikkert sted.
 3. Skriv ned telefonnumrene du må ringe hvis du mister eller blir frastjålet Visa-kort, og meld fra umiddelbart dersom kortet kommer på avveie.
 4. Oppbevar aldri koden, lær den utenat og vær oppmerksom og skjul inntasting av koden.
 5. Ikke oppbevar kort og kontanter på samme sted – da kan du unngå å miste alt samtidig.
 6. Hold vesker og lommebøker nært kroppen når du befinner deg på folksomme steder. Bruk pengebelte hvis det er mulig.
 7. La aldri noen ta med seg kortet ditt ved varekjøp – ha oppsikt med det hele tiden.
 8. Kontroller informasjonen på kvitteringen når du betaler med Visa-kort. Du er ansvarlig for totalbeløpet, så forsikre deg om at totalbeløpet er fylt ut før du signerer.
 9. Bruk sikre oppbevaringsbokser eller safen på rommet på hoteller.
 10. Ta vare på alle kvitteringer, og kontroller dem mot kontoutskriften.

 

Bruk av kort i land med ustabil valuta

Dersom du skal reise til et fremmed land der du er usikker på de politiske og økonomiske forholdene, vil det være smart å sjekke Utenriksdepartementets landsider. Dersom valutaen er ustabil og inflasjonen høy samtidig som valutaen ikke er konvertibel med vestlig valuta, vil vi anbefale å betale med vestlig valuta eller US dollar som du tar med inn i landet.

Sjekk gjerne denne offisielle amerikanske nettsiden som gir reisetips om alle land i hele verden: www.travel.state.gov//content/travel/en.html. Den er svært nyttig også når det gjelder bruk av kort.

«Kilde: visa.no»

 • Sperre kort

  Har du mistet eller blitt frastjålet kortet ditt?

  Ring 33 51 38 55  Fyll ut kortreklamasjon

 • Våre bankkontorer

  Finn nærmeste kontor. Se åpningstider og avtale møte om boliglån.

  Se våre kontorer

  Boliglån

  Vi tilbyr boliglån med god rente. Nå er det enkelt å søke lån på nett.

  Søk boliglån

  Erklæring om antihvitvask

  Fått brev og ikke har nettbankavtale?

  Fyll ut kundeerklæring