Låneformer

Vi tilbyr ulike former for nedbetaling av lån. Her er enkle forklaringer på de ulike låneformene.

Annuitetslån

Den mest forutsigbare låneformen er annuitetslån. Du betaler det samme terminbeløpet (avdrag og renter) gjennom hele låneperioden (forutsatt stabil lånerente). I begynnelsen er gjerne lånebeløpet og rentekostnadene høye. Etter hvert som lånebeløpet går ned, synker rentekostnadene og en større andel av terminbeløpet går til nedbetaling av selve lånet.

Begrepsforklaringer

Det er mange ord i bankspråket som kan være litt vanskelig å forstå. Vi har samlet de vanligste begrepsforklaringene her.

Serielån

Serielån er ikke like forutsigbare som annuitetslån. De har høye terminbeløp i begynnelsen som gradvis synker ettersom rentekostnadene blir lavere. Årsaken er at serielån har faste avdrag, men siden rentekostnadene stadig blir lavere, blir også terminbeløpet lavere for hver gang (forutsatt stabil lånerente). Det vil si at du betaler like store avdrag, men lavere renter for hvert terminbeløp. Totalt sett er serielån billigere, men kan være vanskelige å betjene i begynnelsen.

Flexilån

Ved flexilån innvilges en låneramme (inntil 70 % av boligens verdi) som du disponerer etter behov. Du velger selv hvor mye innenfor lånerammen du ønsker å ta ut, og det påløper kun renter av det du låner. Det betyr at dersom du har en låneramme på 700.000,- og velger å låne 500.000,-, betaler du renter av 500.000,-. Ved flexilån trenger du ikke å søke om lån for å benytte deg av rammen du allerede har fått innvilget.

Lånekalkulator

RENTE

Renten er fra 2.65 % men beregnes alltid individuelt.

LÅN 2 000 000 NOK

NEDBETALING 20 ÅR

KOSTNAD
PR. MÅNED 1 234


 • Eksempel:
  Eff. rente 2,75 %, 2 mill. o/25 år, totalt kr 2.752.162

 • Signere med BankID


  Til signeringsportalen

  Slik virker nettbanken


  Se video

  Ofte stilte spørsmål


  Finn svar her