Er du et talent innen kultur?

Hvert år deler vi ut kulturstipend gjennom Sprangfondet til talenter som trenger økonomisk støtte til å nå drømmen sin.
Registrer søknad

Hva er Sprang?

Sprang er et fond Sparebanken Øst har opprettet for å dele ut midler til talenter i nærområdet vårt, som trenger økonomisk drahjelp til å ta spranget og satse på talentet sitt innen enten idrett eller kultur. Stipendiet skal benyttes til konkurranser, trenerbistand, treningsopphold, videreutvikling og etterutdanning eller lignende tiltak.

 

Hvem kan søke?

Kulturstipendet som har søknadsfrist 1. oktober, er for deg som satser på en fremtid innen kultur. Driver du scenekunst, foto, film eller annen type kunst eller lignende, er du i målgruppen for Sprangfondet. For å kunne motta midler må du være over 18 år.

 

Hva bør du legge vekt på i søknaden?

Forbered søknaden godt før du legger den inn på nettsiden. Det som skiller seg ut blant dem som har fått tildelt midler tidligere er at det kommer tydelig frem at de har tatt et valg og ønsker å satse. Hva er fremtidsplanene dine?
Få med alle merittene dine, det viser at du har gjort en god innsats over lengre tid.

 

Hvordan søker du?

Dersom du trykker «Registrer søknad» øverst på siden, vil den ta deg direkte til søknadsskjema. Det ligger nederst på siden med informasjon om Sprang på våre nettsider.

 

Når skal du søke?

Søknadsfristen for Sprang Kulturstipend er 1. oktober.

Magnus Aannestad Oseth var en av flere heldige mottakere som fikk midler fra Sprang i 2015. Vi har spurt han om hvilke erfaringer og tanker han kan dele med deg som vurderer å søke.

 

Hva var det du trakk frem i din søknad som du tror var avgjørende for at du fikk stipend?

Til tross for at jeg både har studert musikk og bodd i utlandet de siste 10 årene har jeg alltid vært opptatt av å opptre i lokale sammenhenger og bruke det hjemlige nettverket til å blant annet arrangere egne konserter og på den måten prøve å gi noe tilbake til nærmiljøet.

 

På hvilken måte bidro Sprang-midlene fra banken til å løfte karrieren din videre?

Det var med å finansiere kjøp av nytt instrument, som igjen har gjort det mulig for meg å bli en bedre musiker.

 

Hva gjør du i dag?

Idag jobber jeg fulltid som freelance trompetist med oppdrag innenfor et vidt spekter innen musikk. Denne uka har jeg vært på turné i England med Kathrine Windfelds band. Neste uke spiller bandet i Danmark, Tyskland og Sverige. I november har jeg fått æren av å representere NRK i EJO ( Euroradio Jazz Orchestra). I tillegg deltar jeg i en lang rekke lokale konserter i høst, blant annet i forbindelse med plateslipp av :gjensyn Wildenvey på Portåsen, et prosjekt Sparebank Øst har finansiert.

 

Hva vil du si til andre som vurderer å søke midler fra Sprang?

Jeg vil anbefale alle som driver med kultur til å søke banken om midler. I tillegg til at det kan hjelpe en med det økonomiske aspektet er stipendet også et klapp på skulderen og et bevis på at det man holder på med ikke er helt bak mål.

Publisert: 24.09.2018

Bilde

Våre kontorer

Finn ditt nærmeste bankkontor og se åpningstider.

Se våre kontorer

Boliglån

Vi tilbyr boliglån med god rente. Nå er det enkelt å søke lån på nett.

Søk boliglån

Signere dokumenter

Signer lånedokumentene dine med BankID.

Til signeringsportalen