Fikk kulturstipend

Fire unge talenter fra Drammen og Eiker er i år tildelt Sprang kulturstipend på til sammen 100.000 kroner fra Sparebanken Øst
To av stipendene ble nylig overrakt på julekonsertene i Nedre Eiker kirke. På bildet ser vi Ellinor Grimes (t.v.) fra Skotselv og Katinka Nilssen fra Krokstadelva sammen med styreleder i banken, Øivind Andersson.
Overrekkelsen av kulturstipendene fant sted under julekonsertene til Sparebanken Øst i Konnerud gamle kirke, Nedre Eiker kirke og Strømsø kirke.

Kulturstipend-mottakerne er:

  • Katinka Nilssen (18) fra Krokstadelva – fiolin – 40.000 kroner
  • Ellinor Grimnes (22) fra Skotselv – orgel og kirkemusikk – 20.000 kroner
  • Johan Helland (22) fra Drammen – sang, låtskriving og produksjon – 20.000 kroner
  • Ingrid Schade (19) fra Drammen – dans – 20.000 kroner

– Vi mottok mange gode søknader, så juryen hadde en krevende jobb. I vår vurdering la vi vekt på at kandidatene skulle vise til gode resultater, og at de skulle ha vist en vilje til å satse. De fire vinnerne er verdige mottakere og det skal bli svært spennende å følge dem videre, sier Per Øyvind Mørk, direktør samfunnsansvar i Sparebanken Øst.

Sprang-stipendet er midler som blir satt av fra bankens overskudd etter regnskapsårets slutt. For å være kvalifisert til å få stipendet må søkerne være i alderen 18 – 30 år, ha oppnådd et godt faglig nivå innen musikk, scenekunst, kreativ kunst eller litteratur og være fra Drammen, Nedre Eiker eller Øvre Eiker kommune.

Tildeling av Sprang kulturstipend skjer i desember hvert år.

Mer om stipendmottakerne
Katinka Nilssen: Spiller klassisk musikk, fiolin og studerer ved Barratt Due musikkinstitutt. Har satset målbevisst på musikken siden 2014, og er på et internasjonalt nivå. Vunnet priser i nasjonale og internasjonale konkurranser. Stipendiet skal brukes til å kjøpe egen fiolin. Den hun spiller på nå lånes.

Ellinor Grimnes: Studerer orgel og kirkemusikk ved Norges musikkhøgskole. Hun er opptatt av å forvalte og føre videre orgel- og kirkemusikktradisjonen til nye generasjoner. Har også vært tilknyttet Det Jyske Musikkonservatoriet i Aarhus. Jevnlig konserter som solorganist. Stipendiet skal brukes til blant annet deltagelse på kurs og festivaler nasjonalt og internasjonalt, samt spilletimer og mesterklasser.

Johan Helland: Sang, låtskriving og produksjon. Har vært med på de største TV-produksjonene i landet og på konserter som korist. Blant annet Idol, Stjernekamp, Beat for Beat, Leonard Cohen og Donkeyboy konserter. Stipendiet skal brukes på vokalundervisning og låtskriverreise for videreutvikling.

Ingrid Schade: Studerer dans ved Northern School of Contemporary Dance i Leeds. Drømmen er profesjonell dansekarriere. Har mottatt flere regionale og nasjonale priser for sitt talent. Stipendet skal brukes til finansiering av utdannelsen i Leeds.

 

Publisert: 12.12.2018

Våre bankkontorer

Finn nærmeste kontor. Se åpningstider og avtale møte om boliglån.

Se våre kontorer

Boliglån

Vi tilbyr boliglån med god rente. Nå er det enkelt å søke lån på nett.

Søk boliglån

Signer dokumenter

Lånedokumenter kan du signere enkelt og trygt digitalt.

Gå til signering