Forsikringsråd til hybelboere

Er du klar for høst og hybeltilværelse eller å flytte inn din første leilighet? Her er våre beste forsikringsråd til deg.
Sjekk om du er dekket på forsikringen til foreldrene dine. Ofte er det først når du endrer den folkeregistrerte adressen din og virkelig flytter hjemmefra, at du må kjøpe egen innboforsikring. Har foreldrene dine en familiereiseforsikring, kan du være dekket av den også. Hvor lenge kommer an på hvilket forsikringsselskap de har.

Sjekk pris og kjøp innboforsikring

Bruker ofte forsikringen
Hvert år melder 1 av 5 unge mellom 18 og 35 år inn skade på reiseforsikringen sin i Frende Forsikring, der Sparebanken Øst er medeier. 5,5 prosent av kundene i samme aldersgruppe bruker innboforsikringen.

Statistikken sier litt om sjansen for at noe kan skje.

En god reiseforsikring gjelder reiser i hele verden inntil 65 dager. Du er også dekket på fritiden når du ikke på jobb, skolen eller hjemme.

I praksis er du dekket av reiseforsikringen i det øyeblikket du forlater adressen du bor på, for å ta bussen, gå på butikken eller ta en liten tur på byen.

Les mer om reiseforsikring

Magert budsjett
Med lite studiestøtte, høye boligpriser og mye studiemateriell som må skaffes, er det ikke alltid det frister å bruke penger på forsikring, men du tar en stor risiko om du lar være.

Tingene du bruker hver dag, som mobil, pc og nettbrett har ofte høy verdi, og det er vanskelig om du plutselig må erstatte gjenstander av såpass høy verdi når du ikke har fast inntekt og lever på pasta og havregrøt.

Mange som opplever en brann og må skaffe nye klær og sko, seng og sengetøy, sekk og pc og alt annet utstyr, blir ofte overrasket over hvor mye de faktisk eier og hva det koster å kjøpe alt nytt. Det er ekstra surt om du ikke har innboforsikring som dekker det.

Å bo sammen med noen
Som student er det mange som velger å bo på hybelhus, studenthjem eller i kollektiv.

Du vil aldri være dekket av innboforsikringen til dem du bor sammen med, med mindre det er foreldrene dine. Du må sørge for egen forsikring.

Eiendelene dine er som hovedregel ikke dekket mot tyveri i fellesrom heller, derfor anbefaler forsikringsbransjen at du oppbevarer større verdier på eget låsbart hybelrom.

Nattmat som tar fyr
KjeleDet at de fleste branner starter på komfyren, kan være en ekstra utfordring om du bor sammen med andre. Ha som husregel at dere aldri går fra komfyren når dere lager mat, og at den som skrur på komfyren også sjekker at komfyren skrus av.

«Pizzabranner» og «steikepannebranner» er kjente begrep for oss som jobber med forsikring. De fleste oppstår natt til lørdag og natt til søndag når folk skal ha nattmat og er påvirket av alkohol. Ofte blir maten glemt, eller «kokken» sovner før den er ferdig. Rusen gjør at du sover tungt og i mange tilfeller ikke våkner av røykvarsleren. Ofte er det naboene som kjenner røyklukten og varsler brannvesenet. Det er billigere å kjøpe seg en matbit på vei hjem fra fest enn å risikere brann på kjøkkenet.

Å lade trygt
Leier du bolig, er det huseier som skal sørge for at det er brannslokkingsapparat tilgjengelig. Sjekk at det virker! Det er også regler for hvor mange røykvarslere det skal være. I Frende anbefaler vi røykvarsler på soverommet eller i gangen like utenfor.

Lading på sengekanten anbefaler vi ikke. Klart du må lade og ha på vekking, men alle elektriske apparater som kobles til strømnettet utgjør en viss brannfare, og de trenger luft. De kan bli for varme om de ligger i sengen eller på sofaen; du er mye tryggere om du velger et ikke brennbart underlag.

Les mer om brann på sikkerhverdag.no

Publisert: 01.08.2018

Bilde

Våre bankkontorer

Finn nærmeste kontor. Se åpningstider og avtale møte om boliglån.

Se våre kontorer

Boliglån

Vi tilbyr boliglån med god rente. Nå er det enkelt å søke lån på nett.

Søk boliglån

Signer dokumenter

Lånedokumenter kan du signere enkelt og trygt digitalt.

Gå til signering