Slik sikrer du deg mot skityveri

Forsikringsbransjens enkle og effektive råd mot skityveri? Skill skiene.
Slalåmski

Vinterferien lokker både skiturister og skityver til fjells. Det er når du setter fra deg skiene for å varme deg i solveggen eller varmestua, at tyvene ser sitt snitt til å stikke av med skiene dine. Forsikringsbransjen anslår at ski og utstyr for rundt 12 millioner stjeles hvert år, men det finnes enkle knep for å lure skityvene.

Skill skiene dine om du må sette dem fra deg uten tilsyn. Sett din og kjærestens ski i par, eller sett en barneski med en voksenski, er rådet fra Frende. Det koster ingen ting, og tar bare et øyeblikk.

Kjøp skilås
Du kan også kjøpe deg en enkel skilås i sportsbutikken eller skiutleien. Det er oftest en wirelås som er lett å ha med seg i lomme eller sekk, og koster ikke all verden.

Forsikringsbransjen har i mange år etterlyst låsbare ski- og brettstativ i alpinanleggene, og flere skisteder er det allerede på plass. Har du mulighet til å låse skiene, gjør det. Er du ferdig for dagen og skal på after-ski, bør du sette dem fra deg hos en vakt, på hytta eller ta deg tid til å låse dem inn i skiboksen på bilen.

Ofte er det det aller nyeste utstyret som blir stjålet, det som er lettest omsettelig eller lettest tilgjengelig.

Meld fra om tyveri
Kontakt politiet hvis du blir utsatt for tyveri. Få alltid en kopi av anmeldelsen om du vil ha igjen penger fra forsikringsselskapet.

Frendes reiseforsikring er en rekke ganger kåret til Norges beste, og dekker reisegods og sportsutstyr for inntil 500.000 kroner. For å dekke et skityveri stiller forsikringsselskapene krav til at du ikke skal forlate skiene ubevoktet over lengre tid.

Sparebanken Øst selger Frende reiseforsikring. Kontakt oss på tlf. 03220 eller ta direkte kontakt med din personlige rådgiver. Les mer om Frendes forsikringsprodukter her

Publisert: 20.02.2017

Våre bankkontorer

Finn nærmeste kontor. Se åpningstider og avtale møte om boliglån.

Se våre kontorer

Boliglån

Vi tilbyr boliglån med god rente. Nå er det enkelt å søke lån på nett.

Søk boliglån

Erklæring om antihvitvask

Fått brev og ikke har nettbankavtale?

Fyll ut kundeerklæring