Godt nytt økonomisk år!

Synes du at lommeboka ble slunken på slutten av året, kan det være en idé å ha noen økonomiske nyttårsforsetter i 2017.
Kvinne på shopping

 

Ønsker du å få bedre økonomi i 2017, bør du planlegge innkjøpene dine.

For å få skikk på økonomien må du spare mer, bruke mindre og betale gjeld. Enklere sagt enn gjort for de fleste, så her er våre råd til deg som ønsker å få bedre styr på økonomien:

  1. Først: Skaff deg full oversikt over økonomien din. Sjekk alle faste utgifter og finn ut hva du brukte penger på av smått og stort gjennom fjoråret.
  2. Sett av penger til å betale faste regninger som du vet kommer, og opprett AvtaleGiro og eFaktura der du kan. Det vil gi deg bedre forutsigbarhet.
  3. Sett opp et budsjett og følg det. Ta vare på alle kvitteringer, slik at det blir lettere å følge med på hvor pengene egentlig går.
  4. Sett av et fast månedlig beløp til uforutsette utgifter. Om du så bare har råd til en 500-lapp, så er det bedre enn ingenting. En buffer kommer godt med når vaskemaskinen ryker.
  5. Skrell bort alle unødige utgifter, som for eksempel kjøp av kaffe på vei til jobb eller skole hver morgen.
  6. Slutt med impulskjøp og planlegg innkjøpene dine. Gjør f.eks. storhandel av dagligvarer en gang i uka fremfor å småhandle hver dag.
  7. Unngå å bruke kredittkort i tide og utide og betal ned kredittkortgjeld.
  8. Sett deg et langsiktig mål. Hva ønsker du å ha oppnådd ved utgangen av året? Hvis du har som mål å dra på juleferie til Thailand, bør du spare litt ekstra hver måned for å være sikker på at du har nok penger til å dekke både reise og opphold.
  9. Fortell noen om målet ditt. Hvis du gjør det, føles det mer forpliktende og da er sjansen større for at du oppnår det du ønsker.
  10. Ha det gøy! Det er ikke meningen at du skal spare deg til fant. Det er viktig å belønne seg selv iblant for å holde motivasjonen oppe.

Synes du det er vanskelig å sette opp budsjett og planlegge på egen hånd?
Ta kontakt med rådgiveren din i Sparebanken Øst, så får du god hjelp.

Publisert: 29.12.2016

Våre bankkontorer

Finn nærmeste kontor. Se åpningstider og avtale møte om boliglån.

Se våre kontorer

Boliglån

Vi tilbyr boliglån med god rente. Nå er det enkelt å søke lån på nett.

Søk boliglån

Signer dokumenter

Lånedokumenter kan du signere enkelt og trygt digitalt.

Gå til signering