Fikk bankens kulturstipend

Årets kulturstipend er tildelt en trompetist og en klassisk fiolinist fra Buskerud. De får 25.000 kroner hver.
Overrekkelse av kulturstipend fra Sparebanken ØstSparebanken Øst deler hvert år ut kulturstipend på totalt 50.000 kroner til unge talenter med tilhørighet i eikerbygdene eller Drammen. I år går stipendene til Magnus Aannestad Oseth (bildet t.h.) fra Steinberg som spiller trompet og Hallvard Holm Høgemo fra Drammen som spiller klassisk fiolin. Stipendene ble overrakt under bankens julekonserter i henholdsvis Nedre Eiker kirke og Strømsø kirke tidligere denne uken.

Begge stipendvinnerne ønsker å bruke pengene til videreutvikling.

 

Om stipendvinnerne:

Magnus Aannestad Oseth
 (25) begynte å spille trompet i 5-årsalderen og har nylig avsluttet en mastergrad i utøvende jazztrompet i København. Han har samarbeidet med en lang rekke internasjonale solister og har hatt flere store oppdrag de fire siste årene. Stipendet ønsker han å bruke til videreutvikling i Berlin.

Hallvard Holm Høgemo med kulturstipendHallvard Holm Høgemo (18, bildet t.h.) har vært aktiv i musikkmiljøet i Drammen i flere år. Han har holdt flere soloopptredener og er medlem i blant annet Drammen Symfoniorkester. Stipendet ønsker han å bruke til timer hos musikklærere og studieopphold innenlands og utenlands.

Gode kandidater
– Kvaliteten på alle søkerne var meget god også i år. I vår vurdering ble det vektlagt at kandidatene kunne vise til gode resultater og at de skulle ha vist en vilje til å satse, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør i Sparebanken Øst, Per Øyvind Mørk.

Kulturstipendet fra Sparebanken Øst er midler som blir satt av fra bankens overskudd etter regnskapsårets slutt. Stipendet deles ut i desember hvert år til talentfulle utøvere av kunst og kultur med tilhold i bankens lokalmarked i eikerbygdene og Drammen.

Se full oversikt over tidligere stipendvinnere

 

 

Publisert: 10.12.2015

Våre bankkontorer

Finn nærmeste kontor. Se åpningstider og avtale møte om boliglån.

Se våre kontorer

Boliglån

Vi tilbyr boliglån med god rente. Nå er det enkelt å søke lån på nett.

Søk boliglån

Signer dokumenter

Lånedokumenter kan du signere enkelt og trygt digitalt.

Gå til signering