Sparebanken Øst nominert til pris

Sparebanken Øst er prisnominert for sitt arbeid med å lære skoleelever om personlig økonomi.
Ungdomsskoleelever kan for lite om personlig økonomi. Det har blitt en hjertesak for bankansatte i Buskerud å gjøre noe med det.

Ifølge tall fra Kredinor økte inkassogjelden blant unge med 50 prosent fra 2015 til 2016. Unge har 235 millioner i inkassogjeld (Aftenposten).

Ansatte i Sparebanken Øst er klare for å besøke ungdomsskoler i fylket, f.v; Thomas Grevstad, Vibeke Hald Langen, Nathalie Madeleine S. Evans, Tine Sem Røren og Janne M. Kristensen.

 

Fra bank til klasserom
– Når unge kommer økonomisk skjevt ut i tidlig alder, kan det gi negative følger for dem langt inn i voksenlivet. Det er viktig at ungdom tidlig utvikler sunne holdninger og får kunnskap om personlig økonomi. Derfor er jeg glad for at våre ansatte byr på seg selv og bidrar med sin fagkompetanse inn i skolen, sier Pål Strand, administrerende direktør i Sparebanken Øst.

Bankens ansatte har vært på kurs hos Ungt Entreprenørskap og er klare til å ta lærerens plass i klasserommet en hel skoledag. Elevene utarbeider blant annet budsjett over sin privatøkonomi, slik at de ser hvilke konsekvenser ulike valg og prioriteringer får.

Les mer om programmet Økonomi og karrierevalg

Snakker et språk de unge forstår
Ungt Entreprenørskap og finansnæringen står sammen bak initiativet Finansstafetten – en dag i skolen.

– Elevene sier opplegget er lærerikt og morsomt, og at det hjelper dem med tanke på fremtiden. Dette handler om dem og deres liv! Jeg er imponert over engasjementet bankens ansatte viser når de er ute i skolen. De bruker et språk de unge forstår, og de er gode rollemodeller for ungdommene våre, sier Erlend Eggen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Buskerud.

På skolekonferansen 7. september deler Finans Norge og Ungt Entreprenørskap ut prisen Finansstafetten – en dag i skolen. Prisen går til en finansinstitusjon som på fremragende vis har bidratt til å øke unges kunnskap om personlig økonomi. Forrige skoleår deltok over 1 300 elever på ungdomstrinnet i nedre Buskerud. Sparebanken Øst er nominert til prisen.

Publisert: 04.09.2017

Våre bankkontorer

Finn nærmeste kontor. Se åpningstider og avtale møte om boliglån.

Se våre kontorer

Boliglån

Vi tilbyr boliglån med god rente. Nå er det enkelt å søke lån på nett.

Søk boliglån

Signer dokumenter

Lånedokumenter kan du signere enkelt og trygt digitalt.

Gå til signering