Satser på saksofonen

Eivind Holmboe Leifsen (17) ble i fjor tildelt Sparebanken Østs kulturstipend.
Eivind Holmboe Leifsen med saksofon

Konnerud-gutten Eivind Holmboe Leifsen spiller saksofon og blir betegnet som «et talent utenom det vanlige». – Jeg ønsker å nå så langt som mulig musikalsk, sier han.

Eivind var bare 7 år da han begynte å spille saksofon i Konnerud Skolekorps. Mest fordi foreldrene hans hadde spilt i korps og fordi begge søsknene hans gjorde det. At det ble nettopp saksofon er litt tilfeldig.

– Søsteren min spilte klarinett og ville ikke at jeg skulle spille det instrumentet, så da valgte jeg saksofon i stedet, ler Eivind. – Jeg har aldri angret på det. Saksofon er et fint instrument, fleksibelt både i forhold til klang og uttrykk.

Musikkpriser og saksofonkongress
Eivind Holmboe Leifsen med saksofonI høst begynte Eivind i 2. klasse på musikklinja på St. Hallvard skole i Lier og han har mange musikalske jern i ilden. Han øver en time hver dag og spiller med Drammen Konsertorkester, Konnerud Skolekorps og en saksofonkvartett.

17-åringen betegnes som et stort musikalsk talent av sin saksofonpedagog i Lier, og han har allerede vunnet heder og ære og flere musikkpriser, blant annet «Årets talent 2014» fra Norsk Tipping/Norges musikkorpsforbund.

I sommer tilbragte Eivind en uke på en saksofonkongress i Strasbourg sammen med 2000 dyktige musikere fra hele verden. – Jeg var invitert til å delta i et prosjekt med 100 saksofonister under 18 år fra Europa. Vi spilte to konserter sammen, og det var både lærerikt og inspirerende å være med på, sier han.

Spilletimer i Frankrike
Da Eivind søkte om kulturstipendet til Sparebanken Øst i fjor, skrev han at han ønsket å videreutvikle seg musikalsk. Etter at han ble tildelt stipendet har han brukt noen av pengene på spilletimer i Frankrike hos den kjente saksofonisten Jean Yves Fourmeau. I høst har han planlagt flere spilletimer i Paris, Norge og forhåpentlig Stockholm.

– Det er viktig for min musikalske utvikling med ulike impulser fra de beste saksofonistene og pedagogene. Jeg satser seriøst på musikken og etter endt videregående utdanning ønsker jeg å søke meg til videre musikkstudier enten på Musikkhøgskolen i Oslo eller på Musikkonservatoriet i Tromsø, forteller Eivind. – Jeg håper å kunne leve av musikken en gang. Det hadde vært fint å få spille i et forsvarskorps, eller kanskje jobbe som pedagog.

Saksofonpedagog Siw Sønstebø ved Lier kulturskole og St. Hallvard vg. skole om Eivind:

«Eivind er et ungt saksofontalent som jobber langsiktig og seriøst med saksofonen sin. Han møter alltid godt forberedt til spilletimer. Dette arbeidet har også gitt meget gode resultater. Eivind har en nydelig klangdannelse i instrumentet og stort teknisk overskudd. Dette sammen med hans forståelse for musikk og frasering gjør ham til et talent utenom det vanlige. Det er ikke tvil om at Eivind har muligheter til å nå meget langt på saksofonen.»

Deler ut kulturstipend
Hvert år deler Sparebanken Øst ut kulturstipend til kunstnere under 30 år. Stipendet er på inntil kr 50.000 og kan deles i inntil to stipender. Les mer om bankens kulturstipend

Les også vårt kundemagasin Verdier n2. 2/2015

Publisert: 21.10.2015

Våre bankkontorer

Finn nærmeste kontor. Se åpningstider og avtale møte om boliglån.

Se våre kontorer

Boliglån

Vi tilbyr boliglån med god rente. Nå er det enkelt å søke lån på nett.

Søk boliglån

Erklæring om antihvitvask

Fått brev og ikke har nettbankavtale?

Fyll ut kundeerklæring