Spare – Velg riktig spareprodukt

Uansett hvilken livssituasjon du befinner deg, kan det være lurt å legge noen midler til side. Sparing skal være fleksibel og du bestemmer selv hvor mye du har å avse og hvor ofte.

 

Hvorfor spare penger? – Det er flere grunner til at det kan være lurt å spare penger. Uforutsette utgifter kommer gjerne når du minst venter det og da er det fint å ha oppsparte midler på en egen konto dersom vaskemaskinen skulle ryke, bilen får en skade eller kanskje du opplever at en tur til tannlegen ble litt mer kostbar enn du var forberedt på.  De fleste har ikke anledning til å betale store regninger uten å ha planlagt sparing i forkant. Det kan også være lurt å spare til ting du vet ligger i fremtiden som kjøp av bolig, reise eller pensjon.

Hvordan spare? – Det finnes mange måter å spare på og det kan være lurt å sette seg inn i ulike spareprodukter for å finne det som passer deg og det du skal spare til. Kanskje du bør velge flere ulike spareprodukter? Vi hjelper deg gjerne med å finne den løsningen som passer deg og din økonomi best.

Velg riktig spareprodukt – Det finnes flere ulike spareprodukter på markedet og det kan være hensiktsmessig å velge flere alternativer. Du velger selv hvor mye og hvor ofte du vil spare i de ulike produktene. Under finner du de ulike spareproduktene vi har å tilby.

 

BSU BSU er et spareprodukt for deg under 34 år som skal ut på boligmarkedet en gang i fremtiden. Det finnes flere fordeler ved å spare i BSU som skattefradrag på inntekt, bedre rente på boliglån og du får en bedre rente på sparepengene dine. For hver tusenlapp du sparer, reduseres skatten din med 200 kroner.

Les mer om Boligsparing for ungdom

Sparing for barn Det er lurt å oppfordre barna til sparing så tidlig så mulig. Mange foreldre velger å spare for barna sine, for eksempel ved å spare barnetrygden hver måned.  Dette kan bli en god hjelp til førerkort, studier eller bolig. Involver gjerne barna i sparingen slik at de får et godt forhold til økonomi. Barna kan ta aktiv del i sparingen gjennom å ha en egen sparekonto hvor de sparer til noe de ønsker seg som sykkel eller lignende.

Les mer om sparing for barn i Klovneklubben

Fond Sparing i fond er et godt alternativ til banksparing, spesielt dersom man tenker langsiktig.  Dette kan gi høyere avkastning enn vanlig sparing i bank, men innebærer også en høyere risiko. Vi tilbyr sparing i fond gjennom flere ulike fondsleverandører. Trenger du hjelp til å finne ut av hvilke fond som passer best til den spareplan så ta kontakt med oss så hjelperen av våre rådgivere deg.

Les mer om fondssparing

Sparekonto

Hvilken type konto du velger, er avhengig av hvor mange ganger i året du har behov for å ta ut penger.  Jo færre uttak, desto høyere rente. Våre kunderådgivere kan gi deg råd om hvilken type sparing som passer best for deg. Du finner en oversikt over alle sparekontoprodukter i prislisten vår.

Personlig rådgiver

Hvilken type konto du velger, er avhengig av hvor mange ganger i året du har behov for å ta ut penger.  Jo færre uttak, desto høyere rente. Våre kunderådgivere kan gi deg råd om hvilken type sparing som passer best for deg.

 

Avtal møte med rådgiver

Overgang til ny fondsløsning

Har du allerede fond i Skagen, Odin og DNB? Da vil du i høst få spørsmål i nettbanken om å flytte over til ny fondsløsning.

Les mer om den nye løsningen og hva du må gjøre

Våre bankkontorer

Finn nærmeste kontor. Se åpningstider og avtale møte om boliglån.

Se våre kontorer

Boliglån

Vi tilbyr boliglån med god rente. Nå er det enkelt å søke lån på nett.

Søk boliglån

Signer dokumenter

Lånedokumenter kan du signere enkelt og trygt digitalt.

Gå til signering