Boligsparing for ungdom (BSU)

BSU er det beste valget for deg under 34 år som skal spare til egen bolig. Sparingen gir både skattefradrag og bankens beste rente, i tillegg til en god start på egenkapital til egen bolig.

Start med BSU – snakk med en rådgiver

Skattefradrag

Sparer du 25.000 kroner på ett år (maks beløp), får du tilbake 5.000 kroner på skatten. Du kan til sammen spare 300.000 kroner, rentene regnes ikke som en del av sparebeløpet. Skattefradrag på 20 % av årets innskudd, du får altså fradrag på skatten uavhengig av hvor mye du har spart det året.

Bankens beste sparetilbud

Pengene du sparer, må brukes til fremtidig boligkjøp eller nedbetaling av boliglån. BSU-kontoen har bankens beste rente på sparing.

Full frihet – BSU

Du bestemmer selv hvor mye og hvor ofte du vil spare i løpet av året. Det enkleste er å spare med fast overføring fra lønnskonto. Har du en periode hvor det er vanskelig for deg å spare, kan overføringen stanses. Du kan faktisk hoppe over et helt år hvis du ønsker. Du kan ta ut penger igjen som er satt inn på BSU-kontoen for inneværende år, men ikke tidligere år.

Du kan spare til bolig i BSU fra du er 18 år til 34 år. Du må ikke bruke pengene og avslutte kontoen ved fylte 34 år, men du kan ikke spare mer på den kontoen.

Tips: Overfør litt penger hver måned til din BSU-konto, slik at du fordeler maksimalt sparebeløpet utover hele året.

Lån til din første bolig? Få bankens beste rente

Du har rett til å låne inntil 85 % av boligens verdi til en meget gunstig rente. Lån innvilges etter at vi har vurdert din betalingsevne.

Les mer om lån til unge (BLU)

Våre bankkontorer

Finn nærmeste kontor. Se åpningstider og avtale møte om boliglån.

Se våre kontorer

Boliglån

Vi tilbyr boliglån med god rente. Nå er det enkelt å søke lån på nett.

Søk boliglån

Signer dokumenter

Lånedokumenter kan du signere enkelt og trygt digitalt.

Gå til signering