Campingperle ved Drammenselva

Med flunkende nytt sanitæranlegg, seks nye leiligheter og flomsikring på plass går Hokksund Camping en ny vår i møte – bokstavelig talt. – Nå gjenstår det bare å forskjønne og pynte opp området innenfor og rundt campingen, sier eier og daglig leder Gustav Braathen.Hokksund Camping

Hokksund Camping er en 4-stjerners familiecamping med 280 campingvognplasser, 25 hytter, syv leiligheter og seks rom. Her fins en liten kafé med alle rettigheter hvor gjestene får kjøpt lunsj og middag og de tilbyr utleie av lokaler til møter, kurs og utstillinger. Campingen har mange faste gjester og er et populært sted å stoppe innom for turister på gjennomreise.

Gustav Braathen, Hokksund Camping– Vi jobber nå med å oppgradere plassen, mest på grunn av nye reguleringer og strengere krav fra NHO, men også fordi vi ønsker å forbedre tilbudet til gjestene våre. Det er viktig å følge med i tiden og være konkurransedyktig, sier Gustav Braathen (bildet). Han forteller at sanitæranleggene måtte rustes opp og utvides med et nytt anlegg.

– Det var helt nødvendig for å etterfølge kravene. Så fort vi fikk innvilget et lån hos Sparebanken Øst, satte vi i gang med arbeidet.

Det nye sanitæranlegget skal etter planen stå ferdig innen mai og inneholder i tillegg til dusj og toaletter også et kjøkken som campinggjestene kan benytte. I andre etasje bygges det seks praktiske ferieleiligheter på 55 kvm, opplyser Braathen.

Drev familiegård

Siden midten av 80-tallet har han drevet campingen som ligger i idylliske omgivelser ved Drammenselva. Gustav Braathen er oppvokst på gård i Hokksund, og da han bestemte seg for å satse på camping, overlot han ansvaret for familiegården til yngstesønnen.

– Begge sønnene mine er medeiere i aksjeselskapet, og yngstemann skal drive campingen videre når jeg gir meg. Jeg er 72 år og helsa er ikke like god lenger, derfor må jeg snart trappe ned og overlate ansvaret til noen andre, sier Braathen.

Hokksund Camping

Flomsikret plassen

De siste årene har det imidlertid ikke vært snakk om å ta det rolig. Campingplassen ligger på et flomutsatt område, noe som har medført mye arbeid. Det er ikke få ganger Braathen og medarbeiderne hans har vært nødt til å evakuere gjester og flytte campingvogner.

– Det har vært mange tøffe tak, og vi har gjennom flere år arbeidet hardt for å sikre gjestene våre mot materielle ødeleggelser og det som verre er. Heldigvis har det gått bra!

Gjennom flere år er deler av campingplassen blitt hevet i terrenget slik at telt, vogner og bobiler står trygt for eventuelle vannmasser. Den gamle plassen som tidligere var forbeholdt faste gjester, er nå delvis tømt og gjestene er flyttet opp til høyere grunn.

– Vi er svært glade for at campingplassen endelig er flomsikret. Vi har fylt ut området med utallige kubikkmeter fyllmasse, sier Braathen og skryter av tålmodigheten til de nærmeste naboene: – Arbeidet har til tider medført en del støy, likevel har de vært veldig positive og tålmodige med oss. Kommunen har også støttet oss og vært fantastiske i denne prosessen.

Kosmetisk arbeid

Hokksund CampingDet er lagt ned et enormt stykke arbeid på campingen de siste årene, men det gjenstår mer. – Det vi tenker mest på nå, er det kosmetiske. Vi skal rydde friområdet rundt plassen, og vi skal så og plante. Når det er gjort, vil Hokksund Camping fremstå som en perle av en plass for våre gjester og for lokalbefolkningen, sier Braathen.

Mange forbinder Hokksund Camping med laksefiske. Ikke så rart, kanskje, siden plassen ligger nedenfor Hellefossen som er et yndet sted for lokale så vel som tilreisende laksefiskere. Hvert eneste år dras det opp uante mengder med villaks. Campingen er også et naturlig samlingssted for mange av aktivitetene under den årlige By- og Laksefestivalen i Hokksund.

– Det er mange sportsfiskere som bor hos oss, og vi prøver å legge alt godt til rette for dem. Hos oss kan de kjøpe fiskekort, leie båt og kjøpe eller leie fiskeutstyr, sier Braathen.

– Vi har tilbud for hele familien her, med lekeplasser for barna, fotballbane, grillplasser, natursti, badeplasser og en trimløype med innlagte øvelser. I tillegg gir vi gjerne anbefalinger om severdigheter og annet interessant i nærområdet.

Ser fremover

2016 var ikke den beste sesongen for Hokksund Camping, og nedgangen var særlig merkbar på hytteutleie, forteller Gustav Braathen.

– Jeg ser ingen klar årsak til det og velger heller å se fremover. Ved å oppgradere campingen og tilby nye fasiliteter, håper vi at vi fortsatt vil være attraktive for både norske og utenlandske gjester.

Publisert: 11.04.2017

Våre bankkontorer

Finn nærmeste kontor. Se åpningstider og avtale møte om boliglån.

Se våre kontorer

Boliglån

Vi tilbyr boliglån med god rente. Nå er det enkelt å søke lån på nett.

Søk boliglån

Signer dokumenter

Lånedokumenter kan du signere enkelt og trygt digitalt.

Gå til signering