Grønland Trelast 25 år

Jan Werner Hansen er både privat- og bedriftskunde i Sparebanken Øst, og forretningene blomster som aldri før.Grønland Trelast

Jan Werner Hansen er ambulansesjåføren som ble forhandler av byggevarer og trelast. I år er det 25 år siden han begynte i Grønland Trelast i Drammen.

Vi møter opp til avtalt tid en torsdag morgen i Neumanns gate 17 og blir tatt imot av Roger Lundin. – Jeg er Werners bror og daglig leder her, forklarer han.
– Werner er i Svelvik og er dessverre litt forsinket.

Det har vært et spesielt hektisk år for Grønland Trelast, som sommeren 2014 åpnet ny butikk i Svelvik. Sjefen sjøl, Jan Werner Hansen, jobber mye og har lange dager. To dager i uka sitter han på kontoret i Drammen, de andre tre er han å finne i Svelvik – på kontoret, i butikken, ja, litt overalt. I tillegg blir det som regel lørdagsjobbing og kveldsjobbing. Det er kanskje ikke så rart at han er litt bakpå.

Familiebedrift
Grønland TrelastI februar bestemte han seg for å tilby sin bror jobben som daglig leder. – Werner hjalp meg med å kjøpe hus og plutselig var jeg og kona tilbake i Drammen etter 35 år i Nord-Trøndelag, forteller bror Roger som er fornøyd med å være en del av en suksessrik familiebedrift.

En varebil svinger inn på gårdsplassen foran butikken og mot oss kommer en blid kar med utstrakt hånd.
– Hei, jeg er Jan Werner. Bli med opp på kontoret, så tar vi en prat.

Jan Werner Hansen forteller at han er utdannet i akuttmedisin og startet som portør og ambulansefagarbeider. Det var da han jobbet turnus på Drammen sykehus, at han begynte å hjelpe til som sjåfør og på lageret på Grønland Trelast. Samtidig startet han også opp selskapet G-Transport. – Transportbransjen er uforutsigbar og det ble etter hvert veldig altfor mye jobb. I 2003 måtte jeg endre kurs for ikke å gå på en smell. Men hva skulle jeg satse på videre?

Satset på byggevarer
Svaret ga seg nesten selv. Jan Werner elsket mennesker og han elsket å drive butikk. Dermed solgte han transportfirmaet sitt og satset for fullt på byggevarebransjen.

– Med tiden overtok jeg eierskapet 100 prosent i Grønland Trelast, som den gang hadde adresse Grønland 43. Etter noen år trengte vi mer plass og i 2007 flyttet vi til større lokaler i Neumanns gate, hvor jeg følte at jeg hadde funnet min plass, forteller han.

Det var faktisk litt spesielt for Hansen å åpne butikk i nettopp dette bygget. – Bernås Trelast holdt til her tidligere. Faren min pleide å handle der og jeg syntes alltid det var morsomt å være med ham dit, forteller Hansen. – Jeg har derfor mange gode barndomsminner forbundet med dette stedet.

Grønland Trelast er i dag en av de lengstdrivende byggevarebutikkene i Drammen og konkurrerer med Maxbo, Byggmakker, Bauhaus og andre store byggevarekjeder. Ikke bare har den lokaleide forretningen overlevd, men den har økt omsetningen og utvidet med egen avdeling i Svelvik.

Tenker langsiktig
Jan Werner Hansen er den fødte selger og smilet er aldri langt unna. Han legger stor vekt på kundeservice og høy kompetanse hos seg selv og sine ansatte. – Det er så viktig å være positiv og imøtekommende. Dessuten må man tenke langsiktig og bygge kunderelasjoner av varig karakter, sier han.

Hansen har i alle år hatt mange kunder fra Svelvik. – Det har vært bevisst fra min side. Hele tiden mens jeg har drevet butikk i Drammen, har jeg satset på Svelvik som marked. Nå som vi har åpnet butikk i Svelvik, ser vi at mange av disse kundene naturlig nok ikke kommer til Drammen like ofte.

Butikken i Svelvik har fått en varm velkomst av lokalbefolkningen. – Vi har flyttet inn i de gamle lokalene til Hovland Sag og kalles fortsatt Saga på folkemunne. Folk er så glade for å ha oss der, og mange stopper meg på gaten og takker for bra service og godt vareutvalg, sier Hansen stolt.

Utvider sortimentet
Svelvik-butikken er til stor del tilpasset det kundene etterspør. – Vi forsøker å skaffe det folk vil ha, så i Svelvik har vi for eksempel både båtpleieprodukter, gjødsel og blomsterjord. Noe vi ikke selger særlig mye av i Drammen.

Selv om Grønland Trelast kan feire 25-årsjubileum i år, er ikke sjefen sikker på om det blir tid til noen markering. – Jeg skulle gjerne gjort det for de ansatte, for de fortjener det virkelig, men jeg vet ikke om tiden strekker til.

Helt sikkert er det iallfall at Grønland Trelast ikke skal stå på stedet hvil. Nå er Hansen i ferd med å utvide sortimentet sitt. – En fabrikk i Polen produserer våre PVC-vinduer og andre produkter som vinterhager, rekkverk og branndører.  Alt er laget etter vår standard og godkjent av Norsk dør- og vinduskontroll. Med disse produktene går vi spennende tider i møte!


Kunde i lokalbank
Jan Werner Hansen har vært privatkunde i Sparebanken Øst siden den gang han var konfirmant og banken het Skoger Sparebank. Nå er også Grønland Trelast blitt kunde i Sparebanken Øst. – Vi var ikke tilfreds med DNB, som ikke er en bank for små bedriftskunder. I Sparebanken Øst derimot får vi svært god service, spesielt på kontoret i Svelvik, sier han.


Byggi Drammen og Byggi Svelvik
Like før påsken i 2014 gikk Grønland Trelast inn i Byggi-kjeden, som ble etablert i 2013. – Jeg har brukt samme grossist, Optimera, i 25 år. Så da de startet Byggi-kjeden, passet det meg godt å bli medlem. Jeg er stolt Byggi-mann og kommer til å fortsette det samarbeidet, sier Jan Werner Hansen.

Publisert: 13.11.2015

Våre bankkontorer

Finn nærmeste kontor. Se åpningstider og avtale møte om boliglån.

Se våre kontorer

Boliglån

Vi tilbyr boliglån med god rente. Nå er det enkelt å søke lån på nett.

Søk boliglån

Signer dokumenter

Lånedokumenter kan du signere enkelt og trygt digitalt.

Gå til signering