Klatrepark for alle!

Det går så det suser for klatreparken på Åssiden i Drammen, men det startet tregt i fjor sommer.Klatrepark

Ønsker du et skikkelig kick, er det bare å ta turen til klatreparken på Åssiden. Her kan du teste egen smidighet og balanse i fem gøyale klatreløyper før du suser ned en Speedy Zip-line i 75 km/t.

Men det startet tregt for Drammens første klatrepark.

Erik Graaberg– Det var stor interesse for klatreparken før åpningen 11. juli 2015. Vi fikk mye omtale i media og vi drev en del egenreklame, så vi var sikre på at dette kom til å bli et populært tilbud, forteller Erik Graaberg, daglig leder i Drammen skisenter og aktivitetspark.

– Men det kom svært få den første helgen. De neste dagene måtte vi nærmest overtale folk til å komme og prøve. Vi skjønte ingenting og lurte på om vi hadde bommet helt. Dette var tross alt noe nytt for oss som vi ikke hadde erfaring med.

Etter en uke med labert besøk skjønte Graaberg & co. at mange folk hadde misforstått konseptet. De trodde det var mer avansert klatring, at de måtte være i god form og ha med seg eget klatreutstyr.

– Det stemte jo ikke, for klatreparken er en lekepark og et morsomt tilbud til alle, uansett form, vekt og størrelse. Så da måtte vi ta grep. Vi begynte å ta med folk på omvisning og merket fort at interessen økte. Da vi åpnet en 200 meter lang Speedy Zip-line, ble det virkelig fart på sakene, smiler Graaberg fornøyd.

Høye besøkstall
klatreparkOppsummert ble den første sesongen en suksess med full aktivitet og høye besøkstall helt til klatreparken stengte 1. november.

– Det er plass til 80 voksne og 36 barn her og det var meget godt besøkt, spesielt i helgene. I tillegg til klatreparken holder vi Kiwi-ekspressen åpen hele sommeren for turgåere og syklister. Særlig stisyklistene er det blitt mange av. Med et fantastiske sti-nett fra toppen av heisen og innover er det muligheter for absolutt alle, enten de går eller sykler tur!

Trinn 2 i klatreparken er allerede tegnet og prosjektert, og det var planlagt utvidelse denne våren.
– Til tross for en bra vinter har vi valgt å utsette neste trinn til 2017. Vi trenger å konsolidere litt før vi går på et nytt, kostbart prosjekt.

Mange tøffe tak
For det er ikke tvil om at det koster både tid, krefter og mye penger å drive et ski- og aktivitetssenter med overskudd. Graaberg, som er bosatt i barndomshjemmet sitt et steinkast unna, overtok skisenteret i 1990, og siden har det vært en stor del av livet hans. Han har sammen med de øvrige fem fast ansatte jobbet knallhardt og er tydelig stolt over hvordan Drammen Skisenter har utviklet seg, fra å være et forholdsvis lite alpinanlegg til et imponerende aktivitetssenter for ski om vinteren og sykling og klatring om sommeren.

– Selv om jeg brenner for jobben min, må jeg innrømme at jeg den gangen på 90-tallet, ikke hadde trodd at jeg fortsatt skulle være her – 51 år gammel. Det har til tider vært tøffe tak og jeg har mange, mange ganger holdt på å gi opp, sier han. – Folk som kjenner meg, trodde at jeg var gal da jeg forlot en god jobb i Aass Bryggeri for å drive et skisenter. Jeg skjønner at mange var skeptiske.

Investerte mange millioner
2008 ble et avgjørende år for Erik Graaberg og Drammen Skisenter. Skulle han satse videre og vokse, måtte det investeres i ny skiheis.

– Jeg snakket med Sparebanken Øst, som jeg har vært fornøyd bruker av i 40 år, og sa at jeg trengte et lån på 15 millioner kroner.  Jeg hadde noe egenkapital og en investor, men trengte et stort lån i tillegg. Trond Tostrup mente det var galskap, men jeg fikk innvilget lånet og Express-heisen åpnet 10. desember 2008.

klatrepark_jente

Den nye klatreparken har gjort ski- og aktivitetssenteret i Drammen til en enda større attraksjon enn det allerede var, og besøkende kommer fra store deler av Østlandet.

– Vi har fått mange bookinger for sommeren, så nå blir det full fart fremover, sier Graaberg, som ikke har noe ønske om å pensjonere seg med det første. Tvert imot har han mange planer for Drammen aktivitetssenter.

– Ett mål er å redusere gjelden slik at en sunn videreutvikling av anlegget også kan gjennomføres i de kommende årene. Dette er svært viktig slik at vi kan fortsette å være til glede for innbyggerne i Drammen, avslutter han.

Les vårt informasjonsblad Verdier nr. 1 2016

Publisert: 18.04.2016

Våre bankkontorer

Finn nærmeste kontor. Se åpningstider og avtale møte om boliglån.

Se våre kontorer

Boliglån

Vi tilbyr boliglån med god rente. Nå er det enkelt å søke lån på nett.

Søk boliglån

Signer dokumenter

Lånedokumenter kan du signere enkelt og trygt digitalt.

Gå til signering