KreativCamp for unge med skrivekløe

Til sommeren inviterer Portåsen ungdom fra hele Norge til KreativCamp 2017 – en langhelg der kreativitet og skaperlyst står i sentrum. – Hovedfokuset er skriving, kombinert med andre kreative aktiviteter, sier Jon Mihle, daglig leder på Portåsen.Datoen for den kreative sommerleiren på Portåsen er satt til 4. – 6. august 2017.

Jon Mihle– Vi synes det er på tide at ungdom som liker å skrive, får et godt tilbud. Vi ser at det arrangeres skicamp, fotballcamp og skatecamp – så hvorfor ikke skrivecamp, sier Mihle (bildet).

– Vi tenkte mye på hvordan vi skulle gjennomføre campen, og så var vi så heldige at Sparebanken Øst syntes at dette var noe de kunne støtte. Vi har inngått en treårig avtale med banken, noe som gir oss en unik mulighet til å bygge opp noe bra for ungdommen og få realiserte dette på en ordentlig måte.

Lokale forfattere

Vinteren og våren er blitt brukt til grundig planlegging av programmet.

– Vi skal tilby deltakerne forskjellige verksteder og kurs. Programmet skal være så bra og fristende at ungdommene får lyst til å bruke en langhelg i skoleferien på det. I tillegg må det være variert og lagt opp slik at de lærer noe og utvikler ferdighetene sine, sier Mihle.

Han forteller at de har knyttet til seg to lokale forfattere som ressurspersoner på campen.

– Vi jobber sammen med Øivind Hånes fra Nedre Eiker og Erik Foynland fra Drammen. Begge er erfarne i forhold til det å lage opplegg for ungdom, og dessuten har vi samarbeidet med dem før. De hjelper oss med planleggingen og med å finne ut hvem andre vi skal ha med.

KreativCamp Portåsen

Tekst og musikk

Mihle forteller at de er opptatt av å tenke bredere enn bare tekst:

– Vi vil at ungdommene skal få mulighet til å prøve tekstene sine opp mot musikk. Vi på Portåsen er jo veldig opptatt av poesi, og den poesien som blir produsert i dag, er i all hovedsak sangtekster. Rene dikt er en sjanger under press, så vi tror det kan være lurt å tenke tekst kombinert med musikk.

– Vi har også vurdert å koble inn noen som jobber med illustrasjon og tegneserier. Tekst og bilde kan være en spennende vekselvirkning, sier han.

Skrivecampens hovedmålgruppe er ungdommer som går på videregående skole, selv om det ikke er satt noen grense verken opp eller ned. De som ønsker å delta, må betale en liten egenandel.

Et godt program

– Vi har ikke spikret prisen ennå, men det er viktig å holde den på et nivå slik at det ikke stopper noen, sier Mihle som er spent på hvor mange som vil komme.

– Vi har de tre siste årene arrangert Skrivelyst, som er en skrivecamp for unge i alderen 13 til 18 år. Der pleier det å komme 20-30 ungdommer. Med den nye campen håper vi å nå ut til enda flere kreative ungdommer.

Mihle understreker at det ikke er antall deltakere som betyr mest.

– Vi er mest opptatt av at dette skal bli skikkelig bra. Vi skal bygge et godt program som frister ungdommene og får dem til å komme til Portåsen. De skal trives så godt hos oss at de ønsker å komme tilbake neste år også. Vi har tro på at dette blir kjempebra og gleder oss veldig!

 

 

Publisert: 11.04.2017

Våre bankkontorer

Finn nærmeste kontor. Se åpningstider og avtale møte om boliglån.

Se våre kontorer

Boliglån

Vi tilbyr boliglån med god rente. Nå er det enkelt å søke lån på nett.

Søk boliglån

Signer dokumenter

Lånedokumenter kan du signere enkelt og trygt digitalt.

Gå til signering