Mellomfinansiering av bolig

Tenker du å flytte på deg?  Selge huset eller leiligheten og kjøpe noe nytt og mer lettstelt?Irene Mørk HansenKanskje sitter du og følger med på Finn.no og drømmer om en større bolig? Boligkjøp er ofte en prosess som modnes over tid, men før du aner det, dukker drømmeboligen opp. Da er det lurt å ha en økonomisk plan.

Et mellomfinansieringslån er løsningen for deg som ikke ønsker å selge nåværende bolig før du har funnet deg en ny. Ikke alle banker tilbyr mellomfinansiering, men det gjør vi i Sparebanken Øst, dersom du har økonomi til det.

Les mer om våre låneprodukter

Om du kun trenger et midlertidig mellomfinansieringslån, gjelder den samme prosessen som om du skal ha et langsiktig lån. Banken fullfinansierer kjøpet inkl. omkostninger i perioden frem til nåværende bolig er solgt og salgssummen blir frigjort.

I mellomfinansieringsperioden vil du eie to boliger og ha to lån. Det er vanlig at man kun betaler renter og omkostninger i mellomfinansieringsperioden.

Mange tenker ikke på å søke om mellomfinansiering i banken før de hiver seg ut i budrunder. Drømmeboligen går kanskje fra deg fordi du ikke har vært i banken og søkt om lån først.

I dagens marked går boliger fort unna, så det kan være lurt å planlegge.  Første skritt er å ta kontakt med en megler å få en verdivurdering på det du skal selge. Deretter kontakter du din kunderådgiver i banken for å få et tilsagn på mellomfinansiering. Når det er i orden, er det klart for budgivning.

Lykke til!

Av Irene Mørk Hansen
avdelingsbanksjef personmarked
imh@oest.no

Publisert: 04.10.2016

Signere med BankID

Her kan du signere dokumentene dine elektronisk med BankID.

Til signeringsportalen

Slik virker nettbanken

Se video for å se hvordan nettbanken fungerer.

Se video

Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på ofte stilte spørsmål fra kundene våre.

Finn svar her