Mobbefritt teater med unikt samhold

Ingen venteliste. Ingen auditions. Fiskum barne- og ungdomsteater gjør det enkelt for unge skuespillerspirer å utfolde seg på scenen.– Vi vil være et tilbud for alle, også for dem som har det vanskelig hjemme eller som har en funksjonshemming.

Tone Svenskerud har vært med helt fra Fiskum barne- og ungdomsteater ble stiftet i 1997. I dag er hun leder og produsent.

– Dette er hobbyen min, og det krever en masse tid. Men jeg får så enormt mye igjen for det i sluttenden, og det er det som driver meg videre, sier hun. – Det er veldig givende når ungene kommer tilbake og takker oss lenge etter at de har sluttet.

Fiskum barne- og ungdomsteater
Fiskum barne- og ungdomsteater hadde stor suksess med «Trollmannen fra Oz».

8 – 17 år
Hver mandag møter rundt 20 barn og unge i alderen 8 – 17 år til øving på Eiker Scene på Darbu. Teatergruppa har én produksjon i året, og i disse dager jobbes det med neste produksjon, den lettbente komedien «Den stolte sjørøverskuta SS Esmeralda».

– Handlingen utspiller seg på en lekeplass hvor barna leker sjørøvere, forteller Tone. – Vi har leid inn både instruktør og komponist fra Buskerud Teater, så det hele blir veldig profesjonelt. Stykket har premiere 23. mars neste år og settes opp på Eiker Scene.

Forrige oppsetning var «Trollmannen fra Oz» som fikk en varm mottakelse av publikum. – Vi spilte fire forestillinger med nesten fulle hus, forteller Tone.

Mobbefritt teater
Barna i teatergruppa kommer ikke bare fra Fiskum-området, men også fra andre steder i distriktet, som Hokksund, Skotselv, Vestfossen og Krokstadelva.

– Vi har ikke så mange teatergrupper i Øvre Eiker, og det er vanskelig å komme inn både på Røren og i Drammen. Derfor er det viktig for oss at vi gir de unge et tilbud, sier Tone. – Vi forsøker å legge til rette for alle, også for unger som sitter i rullestol, unger som har ADHD og unger som har vært i fosterhjem. Vi ønsker å være et åpent teater hvor alle skal få en mulighet til å følge seg inkludert og verdsatt.

Tone skryter av det unike samholdet i gruppa. – Vår policy er at dette skal være et mobbefritt teater. Det er derfor fint å se at de store er flinke til å ta seg av de små og dem som har det litt vanskelig. Allerede etter første øvelse føler barna seg inkludert. Om noen sliter med å huske replikkene sine på scenen, får de alltid hjelp av de andre, forteller hun.

225.000 kroner i pengestøtte
Driften av teatergruppa er basert på stor dugnadsinnsats fra foreldre og andre frivillige. – De frivillige står på og hjelper til med alt fra markedsføring til kulisser og kostymer. Det er utallige timer som ligger bak, og vi skulle gjerne hatt litt mer penger.

De neste tre årene kan Fiskum barne- og ungdomsteater glede seg over en årlig støtte på 75.000 kroner fra Sparebanken Øst.

– Det var vi ikke forberedt på i det hele tatt! Men det er veldig velkomment og det hjelper oss i arbeidet med å hjelpe barn og ungdom. Takket være pengestøtten fra banken, har vi nå en større mulighet til å sitte igjen med et overskudd. Da kan vi ta med gruppa og se andre teaterstykker og delta på forskjellige kurs. Det ville vi ikke hatt mulighet til ellers.

SØK OM STØTTE FRA SPAREBANKEN ØST TIL LAG ELLER FORENING

Publisert: 13.10.2016

Våre bankkontorer

Finn nærmeste kontor. Se åpningstider og avtale møte om boliglån.

Se våre kontorer

Boliglån

Vi tilbyr boliglån med god rente. Nå er det enkelt å søke lån på nett.

Søk boliglån

Signer dokumenter

Lånedokumenter kan du signere enkelt og trygt digitalt.

Gå til signering