Moro med e-sport på klubbhuset

Drammens Ballklubb går nye veier for å gi et aktivitetstilbud til unge, og i januar startet klubben med e-sport. – DBK er en klubb med lange tradisjoner innen ski, fotball og annen idrett, men for oss er det like viktig å fange opp dem som faller utenfor idretten, sier initiativtaker Odd Arild Amundsen.Drammens Ballklubb, esport

E-sporttilbudet har så langt vist seg å være veldig populært blant de unge i nærmiljøet på Øren i Drammen. På spillkveldene på klubbhuset kommer det mellom 40 og 45 jenter og gutter som er lidenskapelig opptatt av gaming og e-sport.

– Jeg forstår ikke stort av verken e-sport, gaming eller dataspill, men det er moro at oppslutningen er så bra. Det er tydelig at vi har truffet riktig med dette tilbudet, sier Amundsen som fikk ideen fra sin egen sønn.

– Sønnen min jobber i Utekontakten i Bærum. Han fortalte at de slet med å treffe ungdom som har droppet ut av skolen og som ikke ville ut av huset. Men da de startet Spillhuset på Bekkestua, fikk de ungdommene til å komme. Vi i Ballklubben ble så inspirert at vi bestemte oss for å prøve det selv.

Første idrettslag med e-sport

Odd Arild Amundsen, DBKEtter hva han vet, er Drammens Ballklubb første idrettslag i Norge som begynner med e-sport for ungdom. – Vi kjenner ikke til andre idrettslag som driver med det, men jeg vil tro at det kommer flere etter, sier Amundsen (bildet).

– Målet vårt med dette er å treffe ungdom som ikke driver med idrett. Det er mange unge som sitter alene hjemme og spiller, og vi ønsker at de skal komme seg ut av huset og møte andre likesinnede. Vi håper å kunne skape en arena hvor de kan møtes og ha det gøy sammen.

Klubben har gått til innkjøp av TV-skjermer og spillkonsoller, men må over på PC-spilling for å heve nivået et hakk.

– Vi drømmer om å delta i Telenorligaen som blir overført på TV, men da må vi først sørge for å oppgradere nettet og kjøpe PC-er, forteller Amundsen. – Det hadde vært veldig morsomt om vi på sikt kunne stille eget lag.

10-årsjubileum for IFO

E-sportkveldene har sitt utspring fra klubbens Idretts Fritids Ordning (IFO), som i år kunne feire 10-årsjubileum. – Fra å ha vært en fotballfritidsordning med 16 barn, har vi i dag 140 barn på IFO, opplyser Amundsen.

Drammens Ballklubb tilbyr en hel rekke fritidsaktivitetertil barn og unge i nærområdet:

• IFO (Idrettsfritidsordning)
• UFO (Ungdomsfritidsordning)
• Fysak (fysisk aktivitet i skolen)
• Sommercamp
• RS Ung seilas
• Kameratgården (e-sport)
• Idrett for alle (arrangement på Bragernes torg)

Odd Arild Amundsen har i en årrekke jobbet med å aktivisere barn og unge. Nylig fikk han stillingstittelen IFO/Nærmiljøutvikler i Drammens Ballklubb.

– Det høres fint ut, men tittelen betyr ikke så mye. Det viktigste for meg er å få lov til å gjøre en innsats for barn og unge. Det er både morsomt og veldig givende, sier Amundsen som er en av fire heltidsansatte i klubben.

Drammens Ballklubb, esport

Ny flerbrukshall

Drammen kommune er i ferd med å bygge en ny flerbrukshall som skal stå ferdig i mai, og Drammens Ballklubb er i full gang med å planlegge aktiviteter som skal fylle hallen.

– Den nye hallen blir flott, og vi gleder oss til den er ferdig og vi kan ta den i bruk. I hallen blir det dansesal, styrkerom og et eget motorikkrom hvor barna skal kunne henge, klatre, turne og rulle. Motorikkrommet blir litt som en gymsal, men med utstyr som gir enda flere muligheter, forteller Amundsen.

– Vi ønsker å gi de minste noen gode opplevelser, slik at de kanskje blir glad i å være i aktivitet. Vi vil veldig gjerne ha inn de voksne også for å skape et fellesskap på tvers av alder. Vår hårete drøm er å skape noe vi kaller Bragernes livsstilssenter.

Publisert: 11.04.2017

 • Hva er e-sport?

  E-sport er elektronisk konkurransespilling der utøverne konkurrerer mot hverandre i spill på datamaskiner eller spillkonsoller. De sterkeste utøverne kan vinne enorme pengepremier. De siste årene har oppslutningen rundt e-sport fått en betydelig vekst i Norge.

 • Våre bankkontorer

  Finn nærmeste kontor. Se åpningstider og avtale møte om boliglån.

  Se våre kontorer

  Boliglån

  Vi tilbyr boliglån med god rente. Nå er det enkelt å søke lån på nett.

  Søk boliglån

  Signer dokumenter

  Lånedokumenter kan du signere enkelt og trygt digitalt.

  Gå til signering