Har du husket å sjekke skattemeldingen?

Søndag 30. april er siste frist for å levere skattemeldingen. Har du ennå ikke sjekket om alt stemmer, begynner det å haste.Anette Green– Skattemeldingen kommer ferdig utfylt, men det er viktig at du ikke sender inn uriktige eller ufullstendige opplysninger. Gå derfor gjennom alle fradrag og tall og sammenligne disse med årsoppgavene du har fått fra arbeidsgiver, NAV, bank og andre låneinstitusjoner, sier avdelingsbanksjef Anette Green i Sparebanken Øst.

– Pass på at du får med deg alle fradrag du har rett til. Flere av disse må du selv fylle inn i skattemeldingen. Et nyttig hjelpemiddel er fradragsveilederen som du finner på Skatteetatens hjemmesider, sier Green.

Gode tips til skattemeldingen

  1. Fradrag for gjeldsrenter føres automatisk på skattemeldingen til hovedlånetaker. Sjekk at beløpet i skattemeldingen stemmer med årsoppgaven fra banken.
  2. Dersom fradrag for gjeldsrenter skal fordeles mellom flere lånetakere, kan ektefeller fordele slik de ønsker, mens samboere må fordele etter eieforhold.
  3. Etableringsgebyr for opplån eller bytte av bank er fradragsberettiget. Beløpet finner du i lånepapirene fra banken.
  4. Omkostninger i forbindelse med tinglysning (ny pantobligasjon) og verdivurdering knyttet til refinansiering er fradragsberettiget. Beløpene finner du i lånepapirene fra banken.
  5. Formuesverdien på boligen din er forhåndsutfylt i skattemeldingen. Sjekk at ligningsverdien er korrekt. Ligningsverdien for primærboliger er 30 prosent av boligens markedsverdi og 80 prosent for sekundærbolig. Du må kunne dokumentere markedsverdien.
  6. Hvis du leier ut en bolig du selv ikke bor i, vil inntektene alltid være skattepliktige. Det samme gjelder hvis du bruker boligen selv, men leier ut mer enn halvparten og leieinntektene overstiger kr 20.000 i året. Utgifter til vedlikehold av utleiedelen er fradragsberettiget.

Flere fradrag du bør sjekke:

• barnepass
• reiseutgifter
• formuesskatt
• gaver til frivillige organisasjoner
• skatteklasse
• underholdningsbidrag

Publisert: 11.04.2017

Våre bankkontorer

Finn nærmeste kontor. Se åpningstider og avtale møte om boliglån.

Se våre kontorer

Boliglån

Vi tilbyr boliglån med god rente. Nå er det enkelt å søke lån på nett.

Søk boliglån

Signer dokumenter

Lånedokumenter kan du signere enkelt og trygt digitalt.

Gå til signering