– Tilbake der vi startet

Historien til Sparebanken Øst startet for 173 år siden da Egers Sparebank ble stiftet i Düvelgården i Skotselv. Nå har banken flyttet tilbake til røttene i den gamle skolestua.Bjørn Grønli, Ann Sire Fjerdingstad og Jan-Roger Vrabel ved åpningen av det nye bankkontoret i Düvelgården i Skotselv.
Bjørn Grønli, ordfører Ann Sire Fjerdingstad og Jan-Roger Vrabel ved åpningen av det nye bankkontoret i Düvelgården i Skotselv.

Åpningsdagen 30. august ble høytidelig markert med snorklipp av ordfører Ann Sire Fjerdingstad i Øvre Eiker kommune, taler, kake og film om bankens historie.

– Sparebanken Øst har en lang og fantastisk historie, og det er ganske spesielt at vi nå har flyttet inn igjen i denne bygningen. Det gjør meg veldig stolt, sier Jan-Roger Vrabel, direktør for person- og bedriftsmarked i Sparebanken Øst.

– Dette er historisk viktig ikke bare for oss i banken, men også for kundene våre og lokalbefolkningen. Vi er glade for å kunne opprettholde en lokalbank i Skotselv slik at vi kan fortsette å gi kundene våre god personlig service.

Planlegger bankkafé
I 40 år har Sparebanken Øst hatt filial i Skotselv, bare et steinkast fra Düvelgården på den andre siden av veien. Banken har i en årrekke bidratt med betydelige beløp til restaurering og vedlikehold av Düvelgården og har alltid samarbeidet godt med venneforeningen. For to år siden ble det innledet samtaler om muligheten for å flytte inn i den røde tømmerbygningen.

– Våre inntekter dekker ikke mer enn de faste utgiftene vi har her, så det var svært kjærkomment for oss at banken ville flytte inn, sier Bjørn Grønli i Düvelgårdens Venner. – Nå åpner det seg mange muligheter, og vi planlegger å starte bankkafé de dagene banken er åpen.

– Vi ønsker å arrangere opplæring og kurs for kunder – og andre folk i bygda – i Düvelgården. Mens vi står for det faglige innholdet, er det venneforeningen som vil ha ansvaret for kafeen, sier Jan-Roger Vrabel.

Åpent hver tirsdag
Bankkontoret er åpent hver tirsdag og er bemannet av kunderådgiver Andreas Devlin, som ellers er å finne på Hokksund-kontoret.

Sparebanken Øst skal kun bruke to rom i Düvelgården, men betaler leie for hele første etasje og vil bidra med praktiske ting. Jan-Roger Vrabel understreker at det ikke er økonomiske motiver som ligger bak flyttingen.

– Dette handler om historie, kultur og tradisjon. Vi skal forvalte kundenes penger og våre egne verdier i tillegg til vår historie. Det er viktig å ta vare på røttene våre, og det er derfor vi tar et slikt grep og flytter inn i Düvelgården der banken ble etablert, sier han.

Düvelgården

Publisert: 04.10.2016

Signere med BankID

Her kan du signere dokumentene dine elektronisk med BankID.

Til signeringsportalen

Nettbanken

Fra tid til annen vil du få spørsmål om formålet med kundeforholdet ditt når du logger deg inn i nettbanken.

Les mer om hvorfor

Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på ofte stilte spørsmål fra kundene våre.

Finn svar her