Fem tips før du drar
på sommerferie

Forbereder du ferien godt, kan du nyte den
uten en eneste bekymring!

Sommerferien er rett rundt hjørnet for de fleste og en velfortjent pause står for døren. Det skal bli godt! Pleier du å skrive en sjekkliste når du gjør deg ferieklar? Har du husket alt du skal ha med? Vær kritisk til hva du egentlig trenger til ferien, så slipper du å ta med for mye. Men det kan være lurt å forberede seg litt. Under får du noen gode tips. 

Trenger du reiseforsikring?

Her kommer fem tips til hva som er greit å ha klart før du drar på ferie.

1. Sjekkliste

  • Billetter og reisedokumenter på telefon eller i utskrift
  • Ikke glem ladere
  • Kredittkort kan være lurt
  • Reiseforsikring må du ha selv om du ferierer i Norge
  • Lett førstehjelp for småskader dersom uhellet er ute
  • Medisiner
  • Avbestille avis og post slik at postkassen ikke fylles opp
  • Avtal med naboen slik at dere holder øye med hverandres eiendom og postkasse

2. Dersom uhellet er ute

Vet du hva du skal gjøre om lommeboka, mobilen eller andre verdisaker blir stjålet eller mistet? Sparebanken Øst er medeier i Frende Forsikring som hver eneste dag blir kontaktet av folk som opplever enten ulykker, sykdom eller å bli frastjålet eiendeler. Husk å lagre nummeret til forsikringsselskapet ditt før du drar på ferie. Det er like aktuelt for deg som «bare skal på hytta».

Sparebanken Øst kundesenter – tlf. 33 51 38 55

Frende Forsikring vaktsentral – tlf. 55 15 36 00

3. Ha alltid kopi

Ta et bilde av reiseforsikringskort, førerkort og andre relevante bevis og send dem på epost til deg selv. Skriv telefonnummeret til banken og nummeret til sperretjenesten for kredittkortet ditt i samme epost. Send gjerne en kopi til en du stoler på her hjemme og hold dem orientert om hvor du har tenkt deg. Sjekk med det samme at kredittkortet er gyldig. Ta gjerne med et reservekort om du har, og ikke oppbevar begge på samme sted. Du har sikkert gjort en beregning av hvor mye penger du trenger på reisen. Ha også litt i reserve på konto hjemme for ekstraordinære utgifter.

Bestill ekstra kort

4. Banken rett i lomma

Sørg for å laste ned mobilbanken om du ikke har gjort det før. Det kan være greit å følge med på transaksjoner underveis i tilfelle du blir utsatt for svindel. Oppdager du uttak eller kjøp som ikke stemmer overens med det du har brukt så ta kontakt med banken din. Du kan også sperre kortene dine direkte gjennom mobilbanken eller nettbanken.

Last ned mobilbank

5. Er det noen hjemme?

Selv om du blir borte en helg eller noen uker, kan du gjerne gi inntrykk av at du er hjemme og la huset se bebodd ut. Et mørkt hus roper ferietomt! La gjerne et par lamper være tent i huset når du forlater det. Du kan også la radioen stå på. En god løsning kan være å montere tidsur på noen lamper og utebelysningen, så de slår seg på og av mens du ikke er hjemme. Avbestill aviser og stopp posten, eller be noen om å sjekke postkassen mens du er borte. Hør med naboen om dere kan klippe plenen for hverandre i sommer, eller parkere i hverandres oppkjørsel når dere er borte. Står det en bil parkert foran huset, tror sannsynligvis tyven at det er noen hjemme. 

Legg jobben igjen hjemme og nyt feriefølelsen!

27. juni 2023
Aktuelt

Bruk Apple Pay i ferien

Legg igjen kort og lommebok og bruk Apple Pay i ferien. Det eneste du trenger er en iPhone eller Apple Watch.

Kom i gang med Apple Pay
22. juni 2023
Aktuelt

Slik beskytter du deg mot lommetyveri

Mobiltelefoner er lommetyvens favoritt. Med disse enkle grepene gjør du jobben vanskeligere for tyven.

Husk dette på reise
22. juni 2023
Aktuelt

Ta med deg kortvett på ferie

Kort, Vipps eller netthandel benyttes oftere i ferien. Da er det viktig å ha lagret litt kortvett i bakhodet.

Her får du tipsene