Boligsparing for ungdom

For deg mellom 18 og 34 år som skal spare til egen bolig
  • Bankens beste rente på 6,25 % 
  • Gir skattefradrag
  • Super start på egenkapital til egen bolig

Slik starter du med boligsparing for unge
Send inn kontaktinfo og en kunderådgiver tar kontakt med deg.
Kom i gang med BSU

Har du BSU i annen bank?

Da kan vi hjelpe deg å flytte BSU kontoen. Send kontaktinfo, så vil en kunderådgiver hjelpe deg med det praktiske. Det er kun mulig å ha en BSU-konto.

Bankens beste sparetilbud

BSU-kontoen har bankens beste rente på sparing. Pengene du sparer må brukes til fremtidig boligkjøp, nedbetaling av boliglån eller oppussing av bolig.

Du får skattefradrag

Slik fungerer det:
Sparer du maksbeløp 27.500 kroner på ett år, får du tilbake 2750 kroner på skatten året etter. Skattefradraget ble endret fra 20 til 10 prosent 1.januar 2023. Til sammen kan du spare 300.000 kroner. Rentene regnes ikke som en del av sparebeløpet.

Du må ikke spare maks beløp for å få skattefradrag. Skattefradrag krever at man har skattbar inntekt.

Fra 2021 får du ikke lengre skattefradrag hvis du eier eller delvis eier en primær- eller sekundærbolig. Du kan fortsette sparingen på BSU selv om du ikke får skattefradrag. Ønsker du å betale ned på boliglånet med BSU må pengene stå i samme bank som boliglånet.

Full frihet

Du bestemmer selv hvor mye og hvor ofte du vil spare i løpet av året. Det enkleste er å spare med fast overføring fra lønnskonto. Har du en periode hvor det er vanskelig for deg å spare, kan overføringen stanses. Du kan faktisk hoppe over et helt år hvis du ønsker. Du kan ta ut penger igjen som er satt inn på BSU-kontoen for inneværende år, men ikke tidligere år.

Du må ikke bruke pengene og avslutte kontoen ved fylte 34 år, men du kan ikke spare mer på den kontoen.

Tips:

  • Fordel sparing til din BSU utover året. Opprett en fast overføring hver måned.
  • Hvis du mangler litt penger på slutten av året for å få fylt opp BSU er det lurt å ønske seg det til jul

Spørsmål og svar

Hva er varslingsfristen for renteendringer?

Vi som bank er pålagt en varslingsfrist fra man beslutter å endre rentene, til rentene faktisk endres for kunden. Når det går i kunden favør er det ingen varslingsfrist, som når vi å setter renten ned på boliglån eller opp på sparing. Varslingsfristen for å øke utlånsrenten er 8 uker i etter at ny Finansavtalelov trådte i kraft 1. juli 2023.

Hva kan jeg bruke BSU-konto til?

Pengene du har spart i BSU, kan brukes til fremtidig boligkjøp, nedbetaling på boliglånet eller til påkostninger og vedlikehold. Du må ha kjøpt boligen og flyttet inn i den etter at du opprettet BSU- konto.

Hva skjer hvis jeg tar ut penger fra BSU-konto?

Dersom du tar ut pengene uten å bruke dem til bolig, må du tilbakebetale skattefordelen. Penger du har satt inn inneværende år kan tas ut ved spesielle behov uten å måtte tilbakebetale skattefordelen da den ikke blir beregnet før nytt år er påbegynt.

Hva skjer med BSU-kontoen når jeg fyller 34 år?

Fra året du fyller 34 år kan du ikke opprette eller fortsette sparing i BSU. Men ta det med ro, pengene blir ikke borte. Du beholder den gode renten. Se prislisten

Hvor mye kan jeg spare på BSU-konto hvert år?

Du kan spare maksimalt kr 27.500 i året og til sammen kr 300.000 i løpet av tiden du sparer.

Hvordan åpner jeg en BSU konto?

Ta kontakt med en kunderådgiver så hjelper vi deg.

Kan jeg ha flere BSU-kontoer?

Nei, det er kun mulig å ha en BSU-konto. Har du en BSU-konto i en annen bank, så kan du flytte kontoen til en annen bank. Hvis du avslutter din BSU konto, kan du ikke opprette en ny.

18. oktober 2019
Aktuelt

Spar til bolig

Noen drømmer koster mer enn andre. Vi har samlet noen råd til deg som sparer til hytte eller ny bolig.

Kom nærmere boligdrømmen