Spar til bolig

Noen valg i livet er enkle, mens andre, som det å kjøpe sin egen bolig, straks er litt vanskeligere.

Det er mye du må ta stilling til, ofte under litt tidspress. Det er her vi tror at vi kan hjelpe deg slik at du blir trygg på at valgene du tar blir riktig for deg i din livssituasjon. Våre dyktige rådgivere kan gi deg tips og råd om hvilke muligheter og rammer du bør holde deg innenfor.  

Start sparing

Første bud når du begynner å tenke på å få deg din egen bolig er om du har spart opp penger til egenkapitalen.  Hvor mye og hvor lenge må du spare for å få de nødvendige 15% til egenkapital?  En ting er sikkert, og det er at du ikke har noe å tape på å begynne å spare så tidlig som mulig.

Før du skal kjøpe bolig

  • Boligsparing for unge (BSU)
  • Boliglånskalkulator
  • Lånebegreper
  • Finansieringsbevis

Spar til fritidsbolig

Norge er landet med flest fritidsboliger per innbygger. Det bygges stadig flere hytter både ved sjøen og på fjellet og vi tilbringer stadig mer av vår dyrebare fritid på hytta. Drømmer du også om en egen hytte, men føler ikke at du har råd akkurat nå? Med relativt enkle grep kan du spare penger i hverdagen, ta en titt på kontoen din og se hva du har brukt penger på de siste månedene. Gjør deg så opp en status i forhold hva du lett kan unnvære og legg opp en spareplan. Sparing i fond kan være et godt alternativ til sparekonto når du skal spare langsiktig til en hyttedrøm. Du kan enkelt starte med fondssparing i nettbanken. Når du har kjøpt deg en hytte, kan du jo også vurdere å leie den ut deler av året. Du kan tjene inntil 10.000 kroner skattefritt dersom du selv også bruker hytta jevnlig. Det er også mye å spare på å kjøpe en hytte med enkel standard, for så å pusse opp over tid, og hyttedrømmen er kanskje ikke så langt unna allikevel.

Spar i fond

Husforsikring

Hvis du kjøper en egen frittstående bolig bør du skaffe deg husforsikring eller boligforsikring som det også kalles. Dersom uhellet skulle være ute og du blir utsatt for brann, innbrudd, skadedyr eller skade på hageområde vil du være dekket av denne forsikringen. Sparebanken Øst har gjennom en årrekke samarbeidet med Frende Forsikring og du kan lese mer om hva vår husforsikring dekker på nettsiden vår. Kjøper du leilighet i borettslag eller sameier kan det være lurt å sjekke hva fellesforsikringen omfatter sånn at man ikke forsikrer mer enn man behøver.

Mer om husforsikring

Innboforsikring

Alt kan forsikres, også det du har av møbler, klær og sportsutstyr inne i boligen din. Med innboforsikring kan du, om uhellet skulle være ute, kjøpe en erstatning for ting som er ødelagt eller har blitt borte. Man kan aldri erstatte minner som fotografier eller gjenstander med affeksjonsverdi, men har du en ekstra verdifull gjenstand som for eksempel bunad eller et fotoapparat, kan dette forsikres med en egen verdigjenstand forsikring. Samler du alle forsikringene dine i banken vil du få en enkel oversikt og også mulighet for billigere forsikring. Hvert år foretas det nasjonale undersøkelser  om hvilke forsikringsselskap som gis best rating. Vi er stolte av at kundene våre gir Frende Forsikring høy score både på skadeoppgjør og kundetilfredshet, og at de i tillegg er enkle å forholde seg til. Innboforsikring kan kjøpes på nett eller du kan kontakte en av våre rådgivere.

Mer om innboforsikring