Boliglånskalkulator

Lånekalkulator – Ønsker du å finne ut hvor mye du må betale hver måned dersom du skal kjøpe bolig og trenger finansiering ved hjelp av boliglån?

Med vår boliglånskalkulator kan du selv se hvor mye et boliglån vil koste ut ifra størrelse på lån, nivå på renten og nedbetalingstid.

Boliglånskalkulator

- +
- +
- +
- +
- +
Effektiv rente 1,66 %. 3 millioner over 25 år. Totalt 3.655.628 kroner. Søknader vurderes individuelt. Gebyrer er ikke med i utregningen i kalkulator.
Nedbetalingsplan

Boliglånskalkulator

Hvor mye lån du kan få avhenger av din personlige økonomi.  Hvor mye har du i samlet inntekt og utgifter? Hvor høy egenkapital eller sikkerhet i annen eiendom har du? Våre rådgivere hjelper deg å sette opp en oversikt over din økonomiske situasjon og tilpasser lånebeløpet etter hva du faktisk klarer å håndtere.  Ikke bare med hensyn til dagens rentenivå, men vi tar også høyde for at renten kan endre seg og at du skal klare å håndtere et lån også når renta er høy. Bruk vår boliglånskalkulator og finn ut hvor mye lån du kan få eller hvor mye lånet vil koste. Beregningene i lånekalkulatoren er ikke bindende for banken.

 • Du kan få boliglån dersom lånet er innenfor 85 % av boligens verdi
 • Dersom din personlige økonomi tilsier det vil vi også ha mulighet til å deg avdragsfrihet for en gitt periode
 • Du kan betale ned boliglånet ditt over maksimalt 30 år

Har du sikkerhet i boligen, kan du også få lån til for eksempel oppussing, bil, båt eller hytte.
Finn ditt lokale kontor

Hvilken rente får jeg på boliglånet mitt?

Renten settes individuelt for hvert enkelt lån på bakgrunn av bankens vurdering av din personlige økonomi. I utgangspunktet går vi ut ifra renten som er oppgitt i prislisten vår. Du kan også benytte den renten når du skal bergene boliglånet ditt ved hjelp av kalkulatoren. Effektiv rente er den renten du faktisk betaler når gebyrer og lignende er lagt inn i nedbetalingsplanen.

Andre typer lån

Har du allerede et boliglån og ønsker å se på muligheten for å refinansiere? Eller ønsker du å vite hva en eventuell mellomfinansiering vil koste dersom du velger å kjøpe ny bolig før du selger din nåværende bolig? Her kan du lese mer om andre finansieringsprodukter. Vi tilbyr eller du kan ta kontakt med en av våre rådgivere ved ditt lokale kontor eller via vårt kundesenter.

Finansieringsbevis

Planlegger du å kjøpe bolig, kan det være smart å skaffe seg et lånebevis fra banken før du går inn i budrunder.  En budrunde kan oppleves som hektisk, men med et finansieringsbevis i orden er veien kortere til å få oppfylt drømmen. Finansieringsbeviset har en varighet på tre måneder fra det er signert. Dersom du planlegger å kjøpe bolig i nær fremtid anbefaler vi deg å bestille et finansieringsbevis så snart som mulig da behandlingstiden kan være opp mot en uke.

Fordeler ved finansieringsbevis:

 • Du vet hvor mye du kan søke om lån til før du går inn i budrunder
 • Du slipper å ta forbehold om finansiering, et konkurransefortrinn dersom flere byr på samme bolig
 • Som boligkjøper vet du med sikkerhet at finansieringen er i orden
 • Finansieringsbeviset er gyldig i tre måneder, men kan fornyes

Avtal time for finansieringsbevis

Hvordan søke lån?

Logg inn i nettbanken for å søke lån. Hvis du ikke har nettbank, må du bli kunde først. Medlånetaker må også bli kunde før vi kan behandle lånesøknaden. Det er gratis og det følger ikke med noen ekstra produkter.

Bli kunde

Kjenner du til alle lånebegrepene?

For deg som ikke er så kjent med alle begrepene man hører eller leser om, har vi laget en liste som forklarer de vanligste begrepene du kommer borti.
Lær om lånebegreper

Ønsker du å snakke med noen?

Det er enkelt søke lån på nett, men hvis du ønsker å prate med en kunderådgiver er det bare å ta kontakt med kundesenteret eller ditt lokale kontor.

Ta kontakt med kundesenteret her

Noen råd til deg som skal kjøpe bolig

 • Orienter deg i markedet
  • Det kan være lurt å ha gjort seg opp en mening om hva som er viktig for deg i valg av sted å bo. Lag en liste over hva hvilke behov du har før du begynner å se på boligannonser. Listen kan inneholde behov for ant soverom, uteområder, fasiliteter i nærområdet som kollektivtransport, skole/barnehage, med mer.

 • Visning
  • Det er viktig å ta seg god tid på visning slik at du får undersøkt ulike sider ved boligen. Trenger den oppussing, må du avdekke hva som må gjøres slik at du kan ta kostnadene med i beregningen. Her finner du tips om hva som kan være lurt å sjekke når du er på visning.

 • Budrunde
  • Start med å sette en maxgrense for hvor høyt du er villig til å gå. Husk at du bør ha et finansieringsbevis fra banken din før du går inn i budrunden. Er du usikker så kan du prøve å avtale med kunderådgiveren din om å holde kontakten underveis i budrunden. Megleren vil be om bekreftelse på finansiering fra banken før hen godkjenner budet dersom du vant budrunden.

 • Gratulerer med ny bolig!
  • Dersom du vant budrunden må du ta kontakt med banken slik at vi kan gjøre om finansieringsbeviset ditt til et reelt boliglån. Dersom det er behov for mellomfinansiering hjelper vi deg med det. Husk at du bør forsikre boligen du nettopp har kjøpt.