Lånekalkulator

Boliglånskalkulator – hva koster lånet?

Med lånekalkulatoren vår kan du selv se hvor mye et boliglån vil koste ut ifra størrelse på lån, nivå på renten og nedbetalingstid. Du finner også en detaljert nedbetalingsplan.

Hva er verdien på boligen?
Hva er egenkapitalen?
Hvor mye vil du låne?
Nominell rente i %
Nedbetalingstid
Nedbetalingsplan

Lånekalkulator

Hvor mye lån du kan få avhenger av din personlige økonomi.  Hvor mye har du i samlet inntekt og utgifter? Hvor høy egenkapital eller sikkerhet i annen eiendom har du? Våre rådgivere hjelper deg å sette opp en oversikt over din økonomiske situasjon og tilpasser lånebeløpet etter hva du faktisk klarer å håndtere. Ikke bare med hensyn til dagens rentenivå, men vi tar også høyde for at renten kan endre seg og at du skal klare å håndtere et lån også når renta er høy.

Bruk vår boliglånskalkulator og finn ut hvor mye lån du kan få eller hvor mye lånet vil koste. Beregningene i lånekalkulatoren er ikke bindende for banken.

 • Du kan få boliglån dersom lånet er innenfor 85 % av boligens verdi
 • Dersom din personlige økonomi tilsier det vil vi også ha mulighet til å deg avdragsfrihet for en gitt periode
 • Du kan betale ned boliglånet ditt over maksimalt 30 år

Har du sikkerhet i boligen, kan du også få lån til for eksempel oppussing, bil, båt eller hytte.
Finn ditt lokale kontor

Hvilken rente får jeg på boliglånet mitt?

Renten settes individuelt for hvert enkelt lån på bakgrunn av bankens vurdering av din personlige økonomi. I utgangspunktet går vi ut ifra renten som er oppgitt i prislisten. Du kan også benytte den renten når du skal bergene boliglånet ditt ved hjelp av kalkulatoren. Effektiv rente er den renten du faktisk betaler når gebyrer og lignende er lagt inn i nedbetalingsplanen.
Hva er nedbetalingsplan?

Andre typer lån

Har du allerede et boliglån og ønsker å se på muligheten for å refinansiere? Eller ønsker du å vite hva en eventuell mellomfinansiering vil koste dersom du velger å kjøpe ny bolig før du selger din nåværende bolig? Her kan du lese mer om andre finansieringsprodukter. Vi tilbyr eller du kan ta kontakt med en av våre rådgivere ved ditt lokale kontor eller via vårt kundesenter.

Finansieringsbevis

Planlegger du å kjøpe bolig, kan det være smart å skaffe seg et lånebevis fra banken før du går inn i budrunder.  En budrunde kan oppleves som hektisk, men med et finansieringsbevis i orden er veien kortere til å få oppfylt drømmen. Finansieringsbeviset har en varighet på tre måneder fra det er signert. Dersom du planlegger å kjøpe bolig i nær fremtid anbefaler vi deg å bestille et finansieringsbevis så snart som mulig da behandlingstiden kan være opp mot en uke.

Fordeler ved finansieringsbevis:

 • Du vet hvor mye du kan søke om lån til før du går inn i budrunder
 • Du slipper å ta forbehold om finansiering, et konkurransefortrinn dersom flere byr på samme bolig
 • Som boligkjøper vet du med sikkerhet at finansieringen er i orden
 • Finansieringsbeviset er gyldig i tre måneder, men kan fornyes

Avtal time for finansieringsbevis

Hvordan søke lån?

Logg inn i nettbanken for å søke lån. Hvis du ikke har nettbank, må du bli kunde først. Skal du låne sammen med noen må vedkommende bli med som medlånetaker, det gjøres på «Mine lånesøknader».

Bli kunde

Kjenner du til alle lånebegrepene?

For deg som ikke er så kjent med alle begrepene man hører eller leser om, har vi laget en liste som forklarer de vanligste begrepene du kommer borti.
Lær om lånebegreper

Ønsker du å snakke med noen?

Det er enkelt søke lån på nett, men hvis du ønsker å prate med en kunderådgiver er det bare å ta kontakt med kundesenteret eller ditt lokale kontor.

Bli kontaktet av en kunderådgiver

Noen råd til deg som skal kjøpe bolig

 • Orienter deg i markedet
 • Visning
 • Budrunde
 • Gratulerer med ny bolig!