Hold hjulene i gang i norsk økonomi

Hele Norge har blir påvirket av koronakrisen på en eller annen måte. Hjemmekontor, avstand, smittevern og permitteringer er ord som har preget våren 2020.

Nå ser vi tegn til at Norge beveger seg tilbake til normalen med forsiktige steg. Mange bransjer har opplevd stengte dører over lengre tid og har kjent på kroppen at inntektene har uteblitt. Vi som enkelt personer kan alle bidra for å hjelpe landet vårt å holde hjulene i gang. Men hvordan?

Handle lokalt og norsk

Det er fort gjort å bli litt usosial og redd for å gå ut og dermed kjøpe ting du trenger på nett.  Tenk på at det er utenlandske bedrifter bak mange av nettstedene og at du da støtter internasjonal virksomhet, istedenfor å støtte det lokale.  Det er lov å være litt egoistisk på Norges vegne om dagen, det er tross alt med oss selv det starter.  Bruk de lokale butikkene til å handle i og ta imot gode råd fra spesialistene på de aktuelle felt.  Nisjebutikker vet hva de snakker om og du er med på å støtte arbeidsplassene rundt deg.   Mange av de fysiske butikkene du finner i lokalområdet ditt har også satset på nettsalg eller hjemlevering.  Dersom du ikke kan eller vil besøke butikken, kan du støtte de ved å handle på nett.

Støtt ditt lokale kultur og idrettsmiljø

Idrettsklubber og  kulturnæringen har også fått merke stort bortfall av inntekter denne våren da  alle arrangementer ble avlyst. Du kan støtte ditt lokale idrettsmiljø på flere måter. Sjekk nettsidene til din lokale klubb om de har satt i gang tiltak hvor du kan bidra gjennom vipps eller andre løsninger. Idrettsklubbene har vært kreative og benyttet digitale kanaler til å både få inn pengemidler og bidratt til at barna våre fortsatt kan holde seg i aktivitet. Støtt idrett og kultur ved å bli med på arrangementer i digitale kanaler. Har du økonomi til det så la arrangører beholde billettinntekter for forestillinger du ikke har fått deltatt på. Det er tid for å vise solidaritet hvis man fortsatt ønsker at disse tilbudene skal finnes i fremtiden.

Sommerferie i vakre Norge

Norge kan by på utrolig mange spennende reisemål og aktiviteter.  De mest populære reisemålene og overnattingstilbud blir fort fylt opp, men fortvil ikke, det er mange måter å skaffe seg tak over hodet.  Ta ferie på et annet tidspunkt i år eller del den opp  i flere perioder i juni og august/september. På den måten unngår du den største trafikken. Kanskje løsningen er å ta sommerferien hjemme med å pusse opp eller bygge noe du lenge har hatt lyst til i uterommet ditt? Så kan du vente med å reise bort til høst eller vinter som også er en spennende tid mange steder i Norge.

Bobil eller caravan er også gode alternativer for å få sett så mye som mulig av landet vårt, samtidig som du er mer fleksibel med hensyn til hvor du skal feriere.  Da kan du kanskje også legge turen innom familie eller og venner som bor på andre kanter av landet, uten at det blir for mye styr.

Det er opprettet flere profiler på Instagram med tips og bilder til hva du kan se og gjøre på din norgesferie.  Halve ferien er god planlegging.  Du trenger ikke gjøre alle bestillinger på forhånd, men det kan være greit å ha noen faste holdepunkter før du tar fatt på turen.

Båtforsikring

Skal vi tro på båtforhandlerne kan det virke som om det blir mange nye båtførere i sommer.  Har du kjøpt deg båt må du huske på forsikring også. Har du båt som du ikke skal bruke i perioder i sommer, så kan du kanskje sette opp en lapp på bryggeanlegget og leie ut båten din til noen andre.  Da kan du glede noen andre samtidig som du tjener noen kroner.

Båtforsikring