Hvorfor forsikrer vi kjæledyrene, men ikke egne barn?

En uforklarlig prioritering, sier Espen Sollien direktør kunde i Sparebanken Øst, i sin faste økonomispalte for Drammens Tidende

Ved starten av året bodde det 1.095.371 barn under 17 år i Norge. Av disse hadde 651.310 barn forsikring – det er bare litt over halvparten (Kilde: SSB & Finans Norge). Til sammenligning er det stadig flere som forsikrer kjæledyret sitt.

Barn er tross alt det mest dyrbare man har, og at nærmere halvparten ikke har forsikring, er for meg ganske skummelt. Uten forsikring, vil en ulykke, fysisk eller psykisk sykdom få alvorlige følger for deres muligheter i arbeidslivet og livet generelt. Ja ikke bare for barna, men også for foreldre.

Lettere å forsikre hunden!

Da koronaen kom til Norge anskaffet mange seg hund eller katt som selskap på hjemmekontoret. I begynnelsen av 2023 var over 330.000 kjæledyr i Norge forsikret. En fordobling i forhold til 2016, med en vesentlig økning i 2021.

Det kan virke som om forsikring ble en helt naturlig del av utstyret som ble kjøpt inn til det nye kjæledyret. Kanskje fordi man var klar over at regningene fort kunne bli skyhøye når den firbente vennen ble syk. Derfor var også forsikringen klar fra det øyeblikket man overtok kjæledyret.

Trenger barn forsikring?

Med offentlig helsevesen er det lett å tenke at barna ikke trenger forsikring, de vil få den hjelpen de trenger uansett. Men, selv om barna får gratis helsehjelp, er det sjelden nok. Skulle det verst tenkelige skje, vil barneforsikringen være viktig for både barnet og deg som foreldre. Men kanskje enda viktigere med tanke på barnas fremtidige arbeidsinntekt, eller mangel på sådan.

Og ikke koster det deg så mye i måneden heller. Du får en god dekning på barne- og ungdomsforsikring til 3-400 kroner i måneden. Som oftest er det mindre enn man betaler for å forsikre kjæledyr!

Se våre forsikringer

Start tidlig

Forsikrer du barnet tidlig vil ikke sykdom sette restriksjoner for hva de kan forsikres mot. Og skal du bytte forsikringsselskap, bør du ikke si opp den gamle før du vet at den nye ikke medfører reservasjoner. Hvis barnet ditt f.eks har hatt en idrettsskade, vil kanskje ikke det nye selskapet dekke senskader relatert til denne.

En god investering

Psykiske lidelser blant unge under 30 år øker, og det er ofte årsaken til at de havner i kategorien «ung ufør». Det er ingen tanke man har lyst til å dvele for lenge ved, men tenk allikevel; hva hvis barnet ditt skulle bli psykisk ufør? I verste fall har de ingen mulighet til å tjene egne penger, og blir avhengig av uføretrygd. Den tilsvarer i dag 324.398 kroner i året. Med en forsikring får de det ekstra som skal til for at hverdagen deres blir litt enklere, dersom det verste skulle skje. – Og det mener jeg er en god investering!

Tid er også penger

De fleste barne- og kjæledyr forsikringer inkluderer nå digital konsultasjon. Det vil si at du ikke trenger å møte opp for å sitte i kø på lege/veterinær kontor. Diagnoser stilles via video/telefon og medisiner hentes når og hvor det måtte passe deg. Øyebetennelse var vanlig kost for mine døtre under oppveksten. Det betød fri fra jobb og kjedelig venting på legekontoret. Nå fyller man bare ut et skjema, legger ved bilder, og vipps så er e-resepten klar på apoteket. Det må vel være en tidsbesparelse vel verdt å betale litt for.

Kjøp deg fri fra risiko

Har du den minste mulighet til å kutte på noe annet i budsjettet ditt, vil jeg si som Ole Brumm «ja takk – til både barne- og dyreforsikring» sier Espen Sollien.

Da tenker du både langsiktig; på trygghet til beste for barnets fremtid, og litt mer kortsiktig;- penger spart på dyre veterinærutgifter.

Denne artikkelen er skrevet under Mine meninger i Drammens Tidendes økonomispalte.

 

Derfor bør du forsikre deg hos Frende Forsikring

  • Lojalitetsbonus på 5 % (etter 3 år)
  • Totalkunderabatt på inntil 17 %
  • Norges beste skadehåndtering og mest fornøyde forsikringskunder i 2023 (EPSI Rating)
  • Beste kundeservice i 2023 (KSindeks av CustomerTrends)
  • Markedets raskeste bonusopptjening på bil
  • Full oversikt over forsikringene på «Min side»
  • Tilbyr alle de forsikringene du og din familie har behov for
  • 24 timers vaktsentral og skademelding på nett
  • Sparebanken Øst er medeier i Frende Forsikring
Se alle forsikringer