Jippi, nå er det ferie!

Sommeren har meldt sin ankomst og du ser kanskje frem til en velfortjent pust i bakken? Planlegger du en tur til utlandet kan det være lurt å få med seg noen tips om bruk av kort i utlandet.

Last ned mobilbanken

Har du ikke gjort det, er dette et godt tidspunkt. Da har du alltid tilgang til banken din uansett hvor du er og kan ha full oversikt over forbruket ditt. Du kan også lett oppdage trekk du ikke kjenner igjen og og kan kjapt melde fra dersom kortet ditt har blitt misbrukt.

Last ned mobilbank

Regionsperre

Logg inn i nett- eller mobilbanken og sjekk regionsperre. Her kan du velge hvor du ønsker at kortet ditt skal kunne brukes.  Dersom du har satt opp sperre på området du skal reise til får du ikke brukt kortet. Du finner regionsperre under Kort i menyen.

Ekstra kort

Om du har mulighet så ta gjerne med deg et ekstra kort. Da har du fortsatt tilgang på penger om hovedkortet ditt skulle bli frastjålet.

Bestill kort

Bruk lokal valuta

Når du betaler med kort i utlandet får du som regel et valg om du ønsker å betale i lokal valuta eller norske kroner. Velg alltid lokal valuta da dette gir en bedre kurs.

Pass opp for lommetyver

Pass godt på lommebok og mobil og sørg for at du ikke bærer dette lett synlig for lommetyver.
Med disse triksene kan du stoppe lommetyvene

Husk reiseforsikring

Sørg for å ha reiseforsikringen i orden før du drar på ferie. Da er du sikret hjelp om uhellet skulle være ute.

Mer om reiseforsikring

Til slutt vil vi minne dere om god skikk i sosiale medier. Det er fristende å dele bilder fra ferien, men husk å be om godkjenning fra de som er med i bildet før du publiserer. God sommer og nyt ferien!