Jørgen Isnes – ny mann ved roret

Rett før jul signerte groruddølen en avtale som Strømsgodsets nye hovedtrener

Avtalen strekker seg ut 2025-sesongen og den tidligere KFUM-treneren forteller at byen har ønsket ham velkommen med positivitet og varme!

Det er ett eller annet med Strømsgodset som har en god og stor appell til folket i drammen, ja til resten av landet også, for den del. Sier Jørgen Isnes

Se film og hør Isnes sine tanker om SIF, Drammen og gode støttespillere

 

Pedagogisk tilnærming

Etter syv år i KFUM tok 43-åringen veien videre til Drammen og Strømsgodset. Jørgen Isnes er utdannet lærer, men da rollen som hovedtrener i KFUM ble ledig, la han læreryrket på hylla.– Jeg la læreryrket bort, men ikke helt. Det er mye av de samme tingene som går igjen i fotballen. Pedagogikken står i høysetet, og det er noe jeg har fokus på. Det å bruke pedagogikken på best mulig måte for å få frem det beste i hvert enkeltindivid og i laget, er viktig for meg. For Jørgen passet det godt med et sceneskifte i vinter. Etter syv år i KFUM var tiden inne.

Maraton, ikke en sprint

Hvordan passer de nye signeringene inn i laget så langt? – De nye spillerne vi har signert må bli vant til det nivået de nå skal spille på. Både de som kommer innenlands, og dem fra utenlandske klubber. Som regel vil man ikke se gevinsten av nye spillere de første ukene. Noen ganger kan det ta et helt år, andre ganger kan det selvfølgelig gå raskere. Jeg håper og tror at de spillerne vi har signert nå, vil være med på å gi oss poeng, målpoeng og selvfølgelig resultater – denne sesongen.

Godset har en tropp med mange unge drammensere. Det er noe publikum og sponsorene liker. Det samme gjør den nye hovedtreneren. – For oss gjelder det å plukke ut de med mest potensial – og de har vi mange av! Det viktigste er at vi lager plass for de unge slik at de kan få skinne. Det klarer de ikke alene, men det kan vi klare, sammen med de eldre og mer rutinerte spillerne i troppen. De eldre kan gi gode referansepunkter til hvordan det øverste nivået i fotballnorge faktisk er.

«Litt stor i kjeften»

Fotballtrener ved kunstgressbane

Hva slags mål har du satt deg inn mot den kommende sesongen?

– Det er mulig jeg var litt stor i kjeften, men da vi tok over, sa jeg at vi ønsker å være bedre enn i fjor. Ting forandrer seg selvfølgelig underveis, men noen klar målsetting om tabellplassering får du ikke av meg. Det går vi heller ikke rundt og tenker på, forteller en smilende Jørgen Isnes. Videre forteller han at når lag som Tromsø og Odd, med jevn spillestil og identitet, havner på femte- og sjetteplass, da sier det litt om hvor jevn Eliteserien er.

– Det handler om å få marginene på sin side. Både i starten, men også gjennom hele sesongen. Vi ønsker å samle nok poeng til å kjempe mot disse lagene.

Bygge på det som har vært

Hvordan ønsker du å bidra til å utvikle klubben de kommende årene? – På banen ønsker vi selvfølgelig å bygge på det som har vært der tidligere. Vi ønsker et lag som styrer kampene, angriper hurtig når det passer seg, og som står høyt og aggressivt. Det dreier seg jo om ferdigheter i laget, og det er noe som må bygges over tid. Isnes trekker blant annet paralleller til Bodø/Glimt, som startet suksessen sin ved å byggekvaliteten fra bunnen av istedenfor å kjøpe den. I motsetning til Glimt, har ikke Godset tatt turen ned en divisjon. Det mener han sier litt om standhaftigheten og styrken i klubben.

–Det vil naturligvis svinge litt, og helt sikkert være varierende kvalitet i starten. Forhåpentligvis lager vi en stabil og god nok spillestil som gjør at vi havner høyere opp på tabellen enn det vi kanskje har gjort de siste årene. Dette er et lag som ønsker å kontrollere fotballkamper både defensivt og offensivt.

Ønsker å gi noe tilbake

– Det er en god positivitet i byen, føler jeg. Det er veldig morsomt når det er sånn, og det må vi jo ta til oss. Den positiviteten ønsker vi å bevare – og det har vi snakket mye om innad i laget.

Både jeg og spillerne har troen på det vi holder på med, men vi innser også at fotballen er tøff. Det kan, og vil komme til å svinge, og da må vi være klare for det.

Hvordan syns du byen har tatt deg imot?

– Veldig varmt! Når jeg går hjemover er det folk som hilser, klapper meg på skulderen og gir meg tommel opp. Det syns jeg er veldig koselig. Jeg er glad for at det går den veien, og ikke den andre, ler Isnes. Jørgen er også godt kjent med forholdet mellom Strømsgodset og Sparebanken Øst. Banken, som er Godsets hovedsamarbeidspartner, har nemlig vært klubbens samarbeidspartner siden 1917, og det går ikke ubemerket hen hos groruddølen.

–Alle lokale aktører er ekstremt viktig for oss. Det er det ikke noe å lure på. Uten den støtten hadde Godset slitt, og det vet vi. Vi ønsker å gi noe tilbake til Sparebanken Øst og alle de andresponsorene som støtter oss i tykt og tynt, avslutter Jørgen Isnes intervjuet før han løper tilbake på banen – til laget!

fotballtrener ved grønt kunstgress
Vi ønsker Jørgen Isnes og resten av Strømsgodset Toppfotball, lykke til videre i sesongen!

Les flere saker fra Informasjonsbladet Verdier 1-23