Kontaktløse kort

Nå kan alle handle sikkert og effektivt med kontaktløs betaling.

Vi tilbyr nå kort med kontaktløs betaling til alle

I løpet av høsten vil banken sende ut nytt kort til deg som ikke har bankkort med funksjonalitet for kontaktløs betaling i Norge. Kortene som nå fornyes vil være uten gebyr og erstatter det du har i dag, men passordet kan du beholde. De kundene det gjelder blir varslet på SMS.

I løpet av 2019 vil derfor alle med kortavtale i Sparebanken Øst ha kort som kan brukes til kontaktløs betaling både i Norge og utlandet.

Unntaket er Youngbank lommepengekortet som ikke kan benyttes kontaktløst.

Kontaktløs betaling baseres på NFC-teknologi (Near Field Communication), som kommuniserer trådløst mellom kortet og betalingsterminalen ved hjelp av radiosignaler. Du kan betale kontaktløst ved å berøre betalingsterminalen med kortet ditt. Kontaktløse kort gjør betaling enkelt, raskt og trygt. Både kort og terminaler som kan benyttes til kontaktløsbetaling, er merket med dette kontaktløse symbolet:

Kontaktløs betaling indikator

Slik fungerer det:

Kontaktløs betaling er klar til bruk når du har gjennomført et vanlig kjøp med kort og pinkode. Når du skal betale plasseres kortet over symbolet på terminalen for å gjennomføre betalingen. Et pip indikerer at kortet er ferdig lest og bekreftelse på at kjøpet er godkjent står på terminalens skjerm. Hvis butikken ikke har en betalingsterminal som støtter kontaktløs betaling, benyttes kortet med chip og PIN-kode som vanlig.

Trygt med kontaktløse kort

Kontaktløsbetaling regnes som like sikkert som betaling med chip og PIN-kode. Det er en rekke sikkerhetstiltak rundt alle betalingskort og i betalingsterminalene, også for kontaktløs betaling.