Sikkert som banken

Vi foretar stadig nye aktiviteter gjennom digitale løsninger og faren for å bli svindlet på nett er høyst tilstede.

Koder og passord til BankID er personlig og skal ikke oppgis til andre.  Vi som bank, vil aldri be om dette verken over telefon eller på e-post.

For å være sikker på at du ikke deler personlig eller sensitiv informasjon med uvedkommende er det viktig at du tar dine forhåndsregler.

Sikker dialog med banken

I dialog med oss er det viktig at du bruker de kanalene som er satt opp for å sikre kommunikasjonen oss i mellom. Bruk derfor alltid sikker epost gjennom nettbedriften eller nettbanken din.

BankID – din digitale signatur

BankID  er en sikker identifikasjon som du trygt kan benytte når du skal signere, betale eller legitimere deg på nett. Utfordringen er at uærlige aktører stadig finner nye måter å svindle oss på, og det er ditt ansvar å sørge for at din BankID ikke kommer i gale hender. Vi har samlet noen gode råd til deg som er redd for å gjøre feil.

Slik unngår du svindel via BankID

Unngå at kortet ditt blir misbrukt

Mange av oss bruker kortet opptil flere ganger daglig og vi har blitt ganske flinke til å gjøre det vi kan for å unngå at kortet vårt blir misbrukt. Et par ting som kan være lurt å gjøre i tillegg til generelt kortvett er å sette på regionsperre på kortet ditt. Det er ingen grunn til at kortet ditt skal kunne benyttes i andre deler av verden enn der du befinner deg. Du må bare huske å endre regionsperren når du drar på ferie.

Det har vært noe usikkerhet rundt sikkerheten ved bruk av kontaktløs betalingen. Vi kan forsikre deg om at du trygt kan benytte deg av denne metoden. Gjennom kontaktløs betaling inntil 500,- trenger du ikke engang å taste pin kode som andre i nærheten kan få med seg.

Sett på regionsperre

Stjålet identitet

Om uhellet skulle være ute og du som privatperson opplever at noen har stjålet din identitet, kan det være en tidkrevende prosess å få ryddet opp i problemet. Vår innboforsikring fra Frende forsikring sikrer deg ved ID tyveri og hjelper deg ved nettmisbruk.Mer om innboforsikring

Cyberforsikring for bedrifter

Dersom bedriften din skulle bli utsatt for hacking, virusangrep eller oppleve at sensitiv informasjon kommer på avveie er det viktig å vite hvordan man skal løse situasjonen. Hvordan ville du gått frem? Vi tilbyr våre bedriftskunder Cyberforsikring gjennom Frende forsikring. Forsikringen dekker datainnbrudd og vil bistå i å begrense skadene etter angrepet ved hjelp av sitt nettverk av IT eksperter.

Snakk med oss om Cyberforsikring