Vi skal gifte oss!

Du har sagt JA og drømmen om den store dagen begynner å ta form.

Det er vår og solen har så smått begynt å varme vinterbleke kinn. Mange velger å legge den store dagen til sommerhalvåret og er godt i gang med planleggingen. Du har kanskje allerede oppdaget at en slik begivenhet fort kan koste litt penger?

Åpne sparekonto

Budsjett, budsjett, budsjett

Vi kan ikke få sagt det nok. Et bryllup, uansett form og størrelse, innebærer mange små detaljer som koster mer enn man kanskje forventer. Sørg derfor for å sette opp et budsjett over alle mulige utgifter knyttet til giftemålet. Hvordan kan du sikre deg at du har fått med deg alle tenkelig utgifter? Kanskje har du familie eller noen i vennekretsen som nylig har giftet seg og kan dele av sine erfaringer. Spør dem om de har en mal for budsjett som du kan benytte. Det finnes også aktører på nett som kan hjelpe deg med å få god oversikt.

Kom i gang med sparingen

Når du vet sånn omtrent hvor mye du må spare for å få oppfylt drømmedagen, må du legge en plan for hvordan du skal nå sparemålet ditt. Hva slags spareavtale passer til denne typen sparing? Noen får økonomisk drahjelp fra familie. Selv om det kan være vanskelig å spørre om penger bør du avklare på et tidlig tidspunkt hvordan utgiftene fordeles. Noen brudepar får dekket konkrete budsjettposter av sine foreldre, mens andre får et bestemt beløp. Veldig mange klarer seg selv uten bidrag fra andre. Dersom dere ønsker dere en bryllupsreise går det faktisk an å ønske seg bidrag til reisen i bryllupsgave.

Våre sparekontoer

Har du husket alt?

Når du begynner å nærme deg en fullstendig plan for dagen så prøv å se for deg hva som skal skje fra du står opp til du legger deg på bryllupsdagen. Still deg selv noen spørsmål underveis. Hva trenger vi til dette? Hva skal vi ha på oss da? Hvem skal være med? Da dukker det gjerne opp noen små detaljer som man har glemt å legge inn i budsjettet eller i andre planer.

Lykke til med planleggingen av den store dagen!