De to arvtagerne i familiebedriften Bakermester Klausen, brødrene Pål og Ben tar imot oss i det sentrale bygget i Krokstadelva som både huser administrasjon og produksjon. Det dufter nystekte boller og brød. Det er ingen tvil: Vi er i hjertet av den kanskje mest velsmakende hjørnesteinsbedriften i Eiker.
Grislakneipp
Sammen med broren Pål driver de bakeriet som ble etablert av besteforeldrene etter andre verdenskrig. Så å si alle som har vokst opp i Eiker og Drammen har et forhold til det tradisjonelle bakeriet. Mest kjent er de nok for klassikeren grislet kneipp, men de er også verdsatt for sine selskapskaker, ferske lunsjbakst, grovbrød, pølse- og hamburgerbrød og hveteboller, for å nevne noe. Dere går jo i denne nystekt-duften hele dagen lang. Hva spiser dere selv til lunsj? – Jeg pleier å variere mellom grislet kneipp og grislet grovbrød, sier Pål. Vi har et stort utvalg av brød i produksjon, men disse blir jeg aldri lei av. Det er jeg absolutt ikke alene om. Hvis vi prøver å forandre noe på «grislakneippen», for eksempel hvis snittene i brødet er dypere enn vanlig, får vi høre det fra kunder med én gang!