Dagens Spire: Gledessprederne på
Stavern Sykehjem

Gjør en rutinemessig hverdag lysere for beboere, ansatte og pårørende

Det er ikke hvilke som helst venner det er snakk om, det er Stavern Sykehjems Venner. De som skaper glede og energi med alt fra blomsterplanting til fest. Men mest av alt glede ved det daglige måltidet.

Lukten av mat er nemlig borte fra mange norske sykehjem. Det er noe venneforeningen brenner for å gjøre noe med. Enkelt fortalt sitter måltidsvennene seg ned sammen med beboerne og hjelper de med å få i seg nødvendig mat og drikke. Det er den første oppgaven en frivillig får når de melder seg inn i foreningen. En viktig jobb, som gir gevinst for både de som hjelper og de som blir hjulpet. Bordene pynter de med planter fra Hagen. Og om våren inviteres barnehagene hit for å hjelpe til med beplantning.

En slik venneforening skulle alle hatt! Denne frivillige organisasjonen med 35 medlemmer har som formål å øke livskvaliteten for beboere på Stavern Sykehjem ved å gi de gode opplevelser, i hverdag og til fest, ute som inne.  I år søkte foreningen om penger til å arrangere en sommerfest på sykehjemmet, med innleide lokale musikere, god mat og drikke.

Sosialt fellesskap gir dagene variasjon og øker livskvaliteten. Det har ringvirkninger langt utover bare beboerne. Det gjør også noe med de ansatte, med pårørende, ja og så skaper det også et meningsfullt arbeid og fellesskap for de frivillige gjennom planlegging og gjennomføring. Det gir også penger i kassen for de lokale unge musikantene som var med på underholdningen denne kvelden.

Livsgleden som legges for dagen under disse kveldene er vel verdt sin investering. Og så blir det et samtaleemne som alle sammen kan prate om i forkant og mimre om i etterkant. Venneforeningens bidrar også med beplantning i uteområdet, er måltidsvenner, sykkelvenner og mye mye mer. Takk til alle frivillige som lyser opp tilværelsen for så mange. Bildet under er fra sommerfesten som bød på både mat, drikke og en svingom.

For noen år siden søkte venneforeningen om penger til en El-sykkel. Den ville de bruke til å få beboerne med seg ut på tur. Det er flott for oss å se sykkelen trille forbi kontoret vårt, på sine turer rundt i Stavern sentrum.  En vinn-vinn situasjon, til glede for sjåfør, passasjer og oss som møter de.

Medlemmer av venneforeningen besøker ofte sykehjemmet, og har med seg sesongens frukt, planter blomster i Hagen og sørger for underholdning med sang og musikk.

I Hagen finner beboerne ro og noe pent å hvile øynene på. Her trekkes gamle ferdigheter og gode minner frem, og gleden er stor over å kunne plukke blomster, sette sammen buketter og pynte opp for andre inne.

En real takk for at dere sprer glede og energi til både beboere, ansatte og pårørende!

SPIRE tildeling 2023: 9.000
Søker: Stavern Sykehjems Venner
Formål: Sommerfest for beboere

Les mer om nærmiljøtiltak som har fått støtte

I serien #DagensSPIRE gir vi deg innblikk i prosjekter som har fått støtte fra Gavefondet SPIRE. Her kan du lese mer om hvordan de påvirker alle innbyggerne i nærmiljøet.

Les mer