Røykenmilas venner gir tilbake

Millioner av kroner er i løpet av de siste årene gitt tilbake til gode lokale formål

Røykenmila er ikke et vanlig terrengløp hvor det bare er tiden på klokken som teller. For Røykenmilas Venner er også overskudd viktig, det gir de nemlig tilbake til lokalmiljøet, og hvert år har de klart å samle inn rundt 400.000 kroner.

Det arrangeres en aktivitetsdag som samler hele familien, og ikke bare de som løper fortest. Du finner løpere på alle nivå og med ulik alder, og det er en skikkelig familiehappening første lørdagen i september.

Arrangementets målsetninger

For den aktive gjengen i Røykenmilas Venner, er alle gode ting tre når de definerer målet med å arrangere det tradisjonelle løpet:

  1. Lage en festdag for alle. Både bedrifter og lokale foreninger
  2. Motivere folk til å komme i gang med trening
  3. Samle inn penger som kan deles ut til gode formål i lokalmiljøet

Overskuddet av arrangementet går uavkortet til prosjekter i nærmiljøet, samt til lokale foreninger som bidrar til Røykenmila dagen. Ett av prosjektene som har pågått noen år er en skitrase i Kjekstadmarka i samarbeid med Skiforeningen. Prosjektet startet i 2018 og med pengene fra Røykenmila, blir den år for år utvidet slik at traseen blir både lengre og bedre for hvert år som går. Et annet prosjekt som får støtte er Frisbeegolfbanen som planlegges ved skistadion på Spikkestad. Begge tiltakene er rettet mot allmennheten og er helsefremmende for både barn, unge og voksne som bor i området.

Pengene fra banken gir arrangøren en forutsigbarhet med hensyn til gjennomføringen, og friere spillerom til å gi videre og realisere mindre inntektsbringende prosjekt. På bildene under kan man se at det drypper både smått og stort på frivillige organisasjoner og gode tiltak i Røyken-området.

Søker: Røykenmilas Venner
Formål: Løpefest som gir tilbake til lokalsamfunnet
SPIRE tildeling 2023: 25.000 kroner

Les mer om nærmiljøtiltak som har fått støtte

I serien #DagensSPIRE gir vi deg innblikk i prosjekter som har fått støtte fra Gavefondet SPIRE. Her kan du lese mer om hvordan de påvirker alle innbyggerne i nærmiljøet.

Les mer