10-årsjubileum for idrettens festaften

Idrettspersonligheter i Buskerudidretten ble hedret i Drammens Teater med et storslagent arrangement.

Fredag 22. februar ble Idrettens Festaften arrangert for tiende år på rad. Her var det prisutdelinger, sceneshow, livemusikk og humoristiske innslag.

5 pyntede ungdommer i sofa
Fra venstre: Maria Hartz Melling, Aslak Heimdal, Joshualyn Favour Reeves, Emma Kirkeberg Mørk og Fredrik Ellingsen Kjærby. Disse var ikke tilstede: Vetle Rype Paulsen og Sigrid Bredde Vig var på Junior NM i Skisktyting, Lucas Braathen var på junior VM i alpint og Karoline Rydland Masch var på landslagssamling i Spania.
Mange pyntede voksne i sofa
Kandidater til Årets Ildsjelpris. Fra venstre: Jens Lillegraven IL ROS Turn (Vinner av prisen Årets Ildsjel), Kjetil Gausdal DHK, Tore Lie Geilo IL, Liv Brurberg Hansen ECT Eagles/NAIF, Jan A. Eng IL Skrim, Svein Jelstad IF Vikersund og Ola Austad Solberg Sportklubb. Jorun Hansen var ikke til stede.

Sparebanken Øst har i mange år hatt gleden av å dele ut stipend til unge idrettstalenter, og det var et stort oppmøte i teateret da idrettsungdommen skulle hedres. Til sammen var det delt ut 417 billetter til bankens samarbeidspartnere og ansatte, styreledere og ledere i Buskeruds mange idrettslag, lokale politikere og næringslivsledere, styrelederen i Norges Idrettsforbund og andre. Det var også mange bak scenen med 85 små og store artister og scenearbeidere.

Storslagent Sceneshow

Krogstad Storband utgjorde en fin ramme rundt sceneshowet. Det var idrettslige innslag fra ECT Eagles og trial-syklist Eirik Ulltang, og det var musikalske innslag fra solister fra St. Hallvard videregående skole. Showet ble ledet av Knut Harald Sommerfeldt og 18-åringen Nora Bakkeli Kaalstad. Hun representerer Konnerud Idrettslag, er leder av Drammen Kommunes Ungdomsråd og Buskerud Idrettskrets idrettsråd.

Sparebanken Øst sine idrettsstipend ble delt ut av styreleder Øivind Andersson til:

  • Lucas Braathen, alpint
  • Aslak Heimdal, orientering og skiorientering
  • Fredrik Ellingsen Kjærby, snowboard
  • Karoline Rydland Masch, roing
  • Vetle Rype Paulsen, skiskyting
  • Joshualyn Favour Reeves, fotball
  • Sigrid Bredde Vig, skiskyting
  • Maria Hartz Melling, langrenn og friidrett
  • Emma Kirkeberg Mørk, langrenn og friidrett

Alle fikk 25.000 kroner hver bortsett fra Joshualyn Favour Reeves som fikk 40.000 kroner fordelt på to år.

Lucas Braathen fra Hokksund var en av stipendvinnerne. Han var ikke tilstede for å ta imot stipendet fordi han var med i junior-VM i alpint i Italia. Her fikk han sølv
i super-G og bronse i superkombinasjon. Vetle Rype Paulsen deltok i NM i Skiskyting på Ål denne helgen og sendte derfor sin bror til prisutdelingen. I NM tok han to fine bronsemedaljer.

Arrangementet er et samarbeid mellom Buskerud idrettskrets, Sparebanken Øst og Drammens Tidende. Buskerud Idrettskrets og Sparebanken Øst står for planlegging av programinnhold, øving, kostymer, markedsmateriell og produksjon av hele arrangementet, mens Drammens Tidende bidrar med markedsføring.