5 kjappe med Norges beste banesyklist

Sparebanken Øst har videreført samarbeidet med banesyklist Anita Yvonne Stenberg for to nye år

Vi i Sparebanken Øst imponeres stadig av Anita sine prestasjoner, og har stilt noen kjappe spørsmål om både idrett og livet utenom idretten slik at dere kan bli bedre kjent med idrettstalentet.

Jeg er 100 % avhengig av et godt samarbeid for å kunne være profesjonell utøver. Samarbeidet har gitt meg mulighet til å trene og forberede meg  for å være 100 % klar til OL, sier Anita.

Hva er det mest utfordrende med å satse innen en gren som er så lite typisk norsk?

Du skal gjøre all jobben selv. Det har aldri vært noe som har vært tilrettelagt og klart for meg, så jeg har selv bygd alt fra grunnen av, sten for sten. Det har vært en lang prosess, som har krevd alt fra meg, men jeg har lært så mye og vokst utrolig mye med oppgaven.

Hva er dine beste tips til unge idrettsutøvere som drømmer om å lykkes, men ikke er helt der enda?

Fortsett å tro på det! Så lenge troen er stor nok og motivasjonen er der, vil du kunne lykkes. Fortsett å tren hardt og gå etter dine drømmer – og ikke la noe komme i veien for deg og dine drømmer. Følg ditt hjerte hele veien. Søk hjelp, informasjon og støtte fra både kjente og ukjente, slik at nye dører åpnes. Ta sjanser! Ikke vær redd for å gå nye veier – dine egne veier!

 

Hva motiverer deg mest til å satse videre?

Det er en kombinasjon av at jeg virkelig elsker banesykling, og det at så utrolig mange i Norge følger meg og synes jeg er helt RÅ. Jeg elsker følelsen av å utfordre meg selv og presse meg over kanten. Det at det norske folk ser hvor rått banesykling er, og hvor rå jeg er, gir en ekstra flamme til bålet, som jeg ikke vil og kan slukke!

Hvilken annen idrett/sport skulle du gjerne vært god i?

Jeg har alltid hatt en svakhet for turn! Jeg synes det er en utrolig flott idrett, som krever utrolig mye av en utøver. Men samtidig, så ville jeg ikke lagt ned jobben for å bli god i det. Jeg er glad for at jeg sykler, da det er det jeg trives med! Turn er bare som kunst å se på!

Hva er ditt største mål med idrettskarrieren?

Jeg drømmer om både en VM-trøye og en OL medalje! Samtidig så er det viktig for meg at hele prosessen til disse målene består av ren idrettsglede, både for meg selv, men også hvor jeg kan motivere yngre utøvere og gi det norske folk noe de kan heie på hjemme fra stua! Jeg ønsker at den dagen jeg er 80 år, at jeg kan se tilbake på min karriere, og vite at jeg virkelig var rå.

Jeg har alltid vært glad og motivert for trening, å skape god energi rundt meg, motivere yngre utøvere og skape store norske øyeblikk!
DET er viktig for meg 😊

Foto: Koldo Zuazaga og privat