Alle skal med..

..og den du er - er god nok for oss sier Drammens Ballklubb, et fleridrettslag det står respekt av

Ordene som er breddeklubben Drammens Ballklubb (DBK) sin identitet og målsetning er en klar og tydelig visjon, og de går igjen i alt de har arbeidet med de siste årene.

Historien om Drammens Ballklubb (DBK) sin reise de siste 16 årene er faktisk blitt til en bok. En bok forfattet av klubbens ildsjel nr. 1.  Hans egne ord og betraktninger som binder sammen alle medieoppslagene klubben har blitt tildelt fra den lokale pressen. Medieoppslag om de mange nyvinnende prosjektene klubben har stått bak fra de ansatte en sportslig leder i 2004.

Odd Arild Amundsen vokste opp på Brakerøya hvor samlingspunktet for barn, ungdom og voksne var klubbhuset. Et trygt sted å være, og hvor samspillet mellom generasjoner gjorde folk trygge på hverandre. Denne oppveksten dannet grunnlag for ideene og tankene bak DBK sin utvikling. En utvikling som Odd Arild Amundsen har vært en sentral part i siden han ble ansatt som sportslig leder og frem til i dag hvor han egentlig er pensjonist, men allikevel brenner for klubben sin og barns aktivitet og er å se i anlegget både tidlig og sent.

Takket være ham og flokken hans tilbyr DBK nå noe langt mer enn fotball, ski og bandy – de er blitt et lokalsamfunn hvor Ørenbanen, klubbhuset og den nye flerbrukshallen er samlingspunktet for hele bydelens befolkning, fra barnehagebarn til de som er godt over 60.

Da Odd Arild ble ansatt, var hans visjon å legge opp til en felles stil for alle lag, bygge opp lagene fra bunnen av og at både trenere og spiller måtte tåle tap og baklengsmål. Også det å gjøre noe for ungdommene i nærmiljøet stod hans hjerte nær. Det gjenspeiles i dagens aktiviteter som er både mange og varierte.

 

Det er samarbeid som gir resultater

DBK var svært tidlig ute med både IFO, UFO og E-sport. De er også flinke til å samarbeide med andre idrettslag, og spennet er stort; fra Mandalskameratene og Redningsselskapet til lokale Drammen Rivers (Basketeball) og de andre fler-idrettslagene i Drammen. De har også knyttet til seg idrettshelter fra Drammen Håndballklubb og Strømsgodset for gjensidig glede og begeistring.

Alt DBK har startet med har vært godt forankret med økonomisk støtte fra næringslivet i regionen. Utallige timer er brukt på søknader og prosjektbeskrivelser og ved å banke på dørene hos det lokale næringslivet. For Sparebanken Øst har det vært en glede å støtte DBK gjennom en årlig avtale om pengebidrag, og gjennom flere av DBK ‘s prosjekter hvor vi også har deltatt med ansatte som hjelpere på Sommercamp.

Mye av det som har gått bra i DBK, kommer av nærheten til skolen og tre barnehager sier dagens klubbkoordinator Ola Ekeberg Apenes om naboene som de så gjerne vil levere et enda bedre tilbud til.

Sentralt i alt dette arbeidet har mannen med det store hjertet Odd Arild Amundsen stått. Noe av det som har drevet hans engasjement, er den betydning DBK sine allsidige aktiviteter har hatt for barn. De har skapt arenaer som har utgjort en forskjell i barns liv. Noe Odd Arild har tatt med seg i hjerte sitt er utsagn som dette, fra en av deltakerne i DBK’s sommercamp for beboere i nærmiljøet.

«Etter første dag kom det ei jente bort til meg, klemte meg og sa: Tusen takk, dette var fint. Jeg har aldri fått vært med på noe sånt. Så gikk hun bare videre…»

31. august 2020

Idrettsklubb tar samfunnsansvar for nærmiljøet

Idrett er DBK’s kjerneområde, men opp gjennom årene har de vært bevist på å kombinere den fysiske aktivitet med annen læring. Blant annet har de hatt engelske trenere som i tillegg til fotball-teknikken «Coerver» også har lært spillerne å ha karakter, engelsk, hva disiplin innebærer og ikke minst det å ha det morsomt! De har også satset på jenter, og få flere til å være med på både fotball og bandy.

De som har vært på Øren de senere årene har ikke kunne unngå å legge merke til utviklingen av anlegget. Et anlegg som i dag består av en topp moderne og innholdsrik flerbrukshall, et fint klubbhus og en fantastisk fotball- og bandybane. Alt dette ligger med Øren barneskole som nærmeste nabo. Samarbeidet med skolen er også blitt unikt! Her går de yngste skolebarna trygt rundt banen fra skole til fritidsordning og idrettslagets ansatte er også en viktig del av skolens fysiske aktiviteter.

DBK er en foregangsklubb for det å knytte skole, nærmiljø og idrett mer sammen, og har ved flere anledninger blitt hyllet for sitt engasjement rundt dette, ikke bare lokalt men også nasjonalt.

Vil du kjøpe boken?

«Veien til et aktivt lokalsamfunn» som kan kjøpes ved henvendelse til Drammens Ballklubb på: post@dbk.no