Årets julegave varmer!

Annerledes året 2020 nærmer seg slutten, og vi kan se fremover mot et nytt år og lysere tider.

Det kan også 18 av våre viktige samarbeidspartnere. Vi opplever at de på hver sin måte utgjør en forskjell i samfunnet vårt. Derfor ønsket vi å dele av vårt overskudd slik at de kan fortsette sitt viktige arbeid og stå bedre rustet til å ta fatt på 2021.

Vi vet at barneteatrene har slitt økonomisk på grunn av avlyste oppsetninger og vanskelige øvingsforhold. I våre mange samtaler med Frelsesarmeen har vi fått innsikt i den kraftige økningen av folk som har det tøft økonomisk, som nå er avhengig av hjelp til mat til livets opphold og går en vanskelig jul i møte. Idretten sliter med redusert aktivitet og har mistet både medlemmer og inntekter på avlyste arrangement.

Behov for økte midler er dermed nødvendig for å opprettholde aktivitet og gi tilbud til deres målgrupper.

Forrige uke fikk alle 18 en ekstra penge-julegave fra vårt Spire fond. Med en pengeblomst som symbol reiste vi rundt på overraskelsesbesøk til distriktets største barneidrettslag, til Frelsesarmeen i Drammen og Øvre Eiker og inviterte Norges Skøyteforbund på Drammensbesøk. Barne- og ungdomsteatrene fikk den gledelige nyheten på telefon.

Snurr film og se reaksjonene (åpnes i youTube)

Sjelden har vi opplevet så mye gåsehud og tårer i øyekroken! Samtlige uttrykte hvor viktig vårt samarbeid er og hva de med de langsiktige avtalene har fått til av sosial og fysisk mestring. Sammen blir vi sterkere!

Dette er de som fikk korona-støtte fra oss i år:

Drammens Ballklubb
Fiskum Barne- og ungdomsteater
Frelsesarmeen Drammen korps
Frelsesarmeen Hokksund korps
Hokksund Idrettslag
Idrettsforeningen Birkebeineren
Idrettsforeningen Eiker Kvikk
Konnerud Barne- og ungdomsteater
Konnerud Idrettslag
Mjøndalen Barne- og ungdomsteater
Mjøndalen Idrettsforening
Nedre Eiker Barne- og ungdomsteater
Norges Skøyteforbund
Røren Barne- og ungdomsteater
Ski- og Ballklubben Skiold
Solberg Sportsklubb
Vestfossen Idrettsforening
Åssiden Idrettsforening

Dere er alle viktige institusjoner i vårt lokalmiljø!

Vi takker for samarbeidet i årene som har gått og ser frem til å følge dere videre i det gode arbeidet som gjøres. Sparebanken Øst skal bidra med det vi kan slik at dere kan fortsette å gjøre en forskjell for barn og unge!

God Jul!

#østgirtilbake