Dagens Spire: Asker Skiklubb
– så mye mer enn navnet tilsier

Eventyret startet så smått i 1889 og har i dag så mange som 16 forskjellige idrettsgrupper

Klubben er  en av Norges største idrettslag med ca. 4.500 medlemmer og 20 forskjellige aktiviteter fordelt på de 16 idrettsgruppene. De eier tomten på Føyka med eget stadion og baner for fotball, håndball, volleyball, skøyter, ski og friidrett.  Dette, sammen med tilhørende klubbhus gjør klubben til en av de største eiendomsbesitterene i Asker sentrum.

Hva er så fellesnevneren?

Jo, det er de mange verdiene som Asker Skiklubb (ASK) og Sparebanken Øst har til felles. Deres visjon; «Et helt liv med idrettsglede og resultater» lyder som gull i våre ører. Det at de har et variert tilbud til alle som vil og som kan vare livet ut, er en av grunnene til at vi støtter klubben med 250.000 kroner hvert år gjennom en langsiktig avtale.

Sparebanken Øst ønsker å være en langsiktig samarbeidspartner med betydning for et lokalsamfunn, og det gjøres gjennom Gavefondet Spire. Et fond hvor lag, foreninger og organisasjoner kan søke penger til prosjekter, arrangement eller aktiviteter til beste for nærmiljøet. I tillegg drives bankvirksomheten vår gjennom rådgivning hvor vi gjerne følger enkeltpersoner og familier gjennom et helt liv, i generasjon etter generasjon.

Asker er en av de kommunene hvor vi har hatt sterkest vekst og en økende kundemasse i de siste årene. Med kontorer i Asker sentrum, Røyken, Sætre, Slemmestad og Tofte har vi god kontakt med befolkningen og vi ønsker dermed å gi noe tilbake til lokalsamfunnet slik at folk bor der får det enda bedre. 

ASK sitt verdigrunnlag, som de bygger all sin strategi og planlegging på er inkluderende, ivrig, synlig og utviklende. Hva som legges i dette, ser du lenger ned i saken.

19. januar 2024

Allsidighet

En sentral målsetting og fokusområde for ASK er allsidighet. I denne klubben med de mange forskjellige idrettstilbudene, deltar medlemmene i flere av gruppenes aktiviteter. Som elite-langrennsløperen Harald Østberg Amundsen sa i en tale på Føyka sist sommer; Jeg hadde ikke vært der jeg er nå, uten et så sterkt og allsidig lag rundt meg i oppveksten. Harald var en habil fotballspiller og var med i fridrettsgruppa før han valgte langrenn som sin hovedgren. Nå er han i verdenstoppen og vant blant annet Tour de Ski i 2023-24.

Det kreves en hel landsby for å oppdra et barn, og det trengs en hel klubb for å få frem en topp; Svein Granerud, pappa og prosjektleder i Asker Skiklubb.

ASK sitt mål er å gi et godt og variert aktivitetstilbud til flest mulig av Askers innbyggere der barn og unge er primær- målgruppen. Tilbudet deres strekker seg fra de aller yngste med lek og test av idretter, til sportslige og sosiale tilbud for ungdommen. Og for de godt voksne finnes Karagruppen, som hver tirsdag, hele året i gjennom, møtes til aktivitet og sosialt samvær. 

19. januar 2024

Inkluderende

Klubben går heller ikke av veien for å samarbeide med andre klubber for å gi et enda bredere tilbud. Et godt eksempel er da fotballgruppa slet med å få nok jenter til å danne lag, slo de seg sammen med naboklubben Gui. De 40 jentene på J13-laget får nå oppleve mestring, idrettsglede og sunn konkurranse. Med god hjelp av foreldrene balanserer trenerteamet, med Reidar Gundersen i spissen, mestring, utfordring, trygghet og tålmodighet.

Og vel så viktig som trening og utvikling av fotballforståelse, er det sosiale aspektet. De har tatt imot hverandre med åpne armer, skapt gode relasjoner og forsterket vennskap ved at de er mye sammen både på og utenfor banen, i tillegg har de vunnet pokaler. Helt i tråd med ASK sin visjon om et helt liv med idrettsglede og resultater.

«Et helt liv» sier noe om at man ønsker at medlemmene skal bli værende hele livet, men også at livet blir «helt» når en er medlem av Asker Skiklubb.

19. januar 2024

Ivrig

Samlingsstedet på Føyka har i året som gikk vært preget av mye og allsidig aktivitet. I sommer ble en ny aktivitetspark innviet, samtidig som man feiret at det var 100 år siden klubben kjøpte eiendommen Føyka. Klubben eier også markahytta Vestlia. En kjent og kjær rasteplass hvor toddy og vaffel har reddet mang en skitur for små og store og samtidig skapt minner for livet. 

Frivilligheten er høyt verdsatt, også i Asker Skiklubb. Uten foreldre, trenere, tilretteleggere og andre som bruker av sin fritid ville det vært tynt med aktivitet. Det fortjener et synlig bevis og en takk. Bildet her er fra Asker Idrettens hederskveld, hvor ASK hadde hele ti nomineringer.

Synlig

Det har grodd godt i ASK i mange år og klubben er fremtredende både nasjonalt og internasjonalt. Blant annet har langrenn, hopp, alpint og friidrett hatt representanter i internasjonale konkurranser i året som gikk. På klubbens nettside har de oppdatert statistikk på NM-medaljer og topp 3 internasjonale plasseringer fra langt tilbake i tid.

Hopperen Halvor Egner Granerud er en av de som topper listene som verdensmester, og sammenlagt mester i verdenscupen. Et godt forbilde for unge hoppere og en suveren idrettsutøver som også er blitt hedret med en rekke priser. På bildet ses Halvor sammen med Sindre Ulven Jørgensen som også har tatt steget opp i World Cup. 

19. januar 2024

Utvklende

Samspill mellom klubb og spillemiddelordningen har vært avgjørende for at Føyka i dag fremstår som en arena for et allsidig idretts- og aktivitetstilbud. En nyvinning og et økonomisk godt grep er parkeringsplassen de har utviklet til å bli en ladestasjon for El-biler.

Du kan lese mer om klubben på deres nettside. Og her kan du se de ulike aktivitetene som drives i Asker Skiklubb. Mye mer enn en skiklubb altså!

Alpint Volleyball
Barneidrett Kajakk
Fotball Bandy
Friidrett Idrett for alle
Hopp Karagruppa
Håndball Petanque
Langrenn Tur/mosjon
Skiskyting Vestlia

 

Les mer om nærmiljøtiltak som har fått støtte

I serien #DagensSPIRE gir vi deg innblikk i prosjekter som har fått støtte fra Gavefondet SPIRE. Her kan du lese mer om hvordan de påvirker alle innbyggerne i nærmiljøet.

Les mer