De to viktigste kulturscenene i Drammen

Har et program som passer for alle - uansett alder

Drammen Scener AS, som består av staselige Drammens Teater og rustikke Union Scene har gjennom mange år vært en god samarbeidspartner for oss. I fjor høst inngikk vi en ny avtale på 1.8 millioner kroner fordelt på tre år.  I tillegg til avtalen gjennom bankens Samfunnsansvar, har Sparebanken Øst også inngått en tre-årig sponsoravtale.

På bakgrunn av den nye avtalen som er betydelig større enn tidligere år, kan de blant annet selge billige billetter til ungdomskonserter. På denne måten kan vi bidra til at dagens ungdom får gleden av å oppleve levende musikk i en konsertsal. Film er som kjent best på kino og musikk er best «live» – når man kan dele den med andre likesinnede.

Drammen Scener har mange dyktige og innovative fagfolk som leverer et bredt spekter med sceniske opplevelser.  På Union Scene for Barn har de formiddagskonserter og forestillinger spesielt rettet mot barn og barnefamilier.  Brageteateret har forestillinger for familier  og for voksne, og både Drammens Teater og Union Scene har et bredspektret program for den litt mer voksne.

Det har manglet et musikktilbud for ungdom her i Drammen.  Vi setter derfor opp helt egne konserter på ettermiddagen, som bare unge mellom 12 til 17 år slipper inn på. Jon Einar Meland, Bookingsjef på Union Scene

Vi er glad for at Drammen Scener gjennom tilføring av midler fra oss, kan gi ungdom en konsertopplevelse for bare en 100-lapp.  Faktisk billigere enn å gå på kino.  Det kommer godt med for en gruppe som ikke er så kjøpesterke!  Det er ikke bare de helt unge som får glede av dette – Drammen Scener har også startet et samarbeid med studentforeningen på Universitetet i Sør-Øst Norge, og har som målsetning å kunne tilby egne konserter til studentpriser.

Sparebanken Øst ønsker gjennom sitt samfunnsansvar å gi barn og unge gode oppvekstvilkår.  Gjennom vår støtte til de lokale idrettslagene og teaterforeningene bidrar vi til aktivitet blant veldig mange barn og unge.

Musikk er sjeldent organisert på samme måte som lag og foreninger innen idrett og teater, det er derfor vi nå har utvidet samarbeidet med Drammen Scener AS som er en kulturinstitusjon som forstår seg på både musikk og ungdom.

Siden avtalen ble inngått har det vært to ungdomskonserter, blant annet gjestet Unge Ferrari Union Scene i februar.