Disse fikk Idrettstipend i 2022

Fire unge søkere utmerket seg når stipendkandidater skulle velges ut

At det gror godt på idrettsfronten i Drammen og Øvre Eiker fikk vi bevist da søknadsfristen for Sparebanken Øst sine idrettsstipend gikk ut.  Det var gledelig å se et høyt nivå, og mange søkere på listen. Etter nøye vurdering i juryen falt valget på disse fire talentfulle ungdommene som hver fikk 25.000 kroner i stipend:

  • Kristian Kollerud – Langrenn
  • Henrik Hartz Hagen – Håndball
  • Victoria Deona Bergeli – Svømming
  • Jonas Johansen Grøsland – Skiskyting og langrenn

Blant søkerne var det flere unge talenter, og vi oppfordrer dere alle til å stå på videre og søke igjen til neste år!

Juryen for idrettstipend 2022 har bestått av:

  • Jostein Nilsen (sportsjournalist Drammens Tidende)
  • Janne Cecilie (Sissi) Hafskjold (konsulent samfunnsutvikling Drammen Idrettsråd)
  • Per-Øyvind Mørk (Sparebanken Øst)
14. februar 2023

Kristian Kollerud

Kristian er 18 år gammel og representerer Konnerud Idrettslag. Han er på juniorlandslaget i langrenn som første mann i klubbens historie. Av tidligere bragder har han to gull i nordisk juniorlandskamp i 2022 og ble vinner i 18 års klassen av Norgescupen i 2022. Han kan også skilte med to gull og ett sølv fra Junior NM i 2022. Stipendiet skal han bruke til trener- og medisinskoppfølging, treningssamlinger og utstyr.

I vintersesongen 2023 fortsetter Kristian å prestere. Under Junior VM i Canada hadde han krefter til å sette inn en fantastisk sluttspurt og dermed ta bronsemedalje i 20 km klassisk stil.

Hans stipend ble delt ut av bankens styreleder, Øivind Andersson, på en kveldssamling med unge skiløpere i Konnerud IL.

Kristians tips til de unge skiløperne; fortsett å kos dere på ski og med kveldssamlinger som dette. Alt er mulig!

7. februar 2023

Henrik Hartz Hagen

Henrik er en 18 år gammel håndballspiller som bor i Drammen og representerer ROS Håndball Elite. Tross sin unge alder har han de tre siste årene vært fast med i ungdomslandslagstroppen. Han debuterte i fjor for Drammen Håndballklubb som spiller i eliteserien. Her fikk han spille 6 kamper, og har også i 2023 fått spille og stått bak flere scoringer. Ros håndball elite og Drammen Håndballklubb har en samarbeidsavtale som gjør at unge utøvere kan spille for begge klubber.

Du skal jo lære av de beste, og i DHK ser jeg mye nytt som jeg plukker med meg. Det er mye jeg ikke er vant til å se på mitt nivå til daglig, og spillerne kan så mye forskjellig. Jeg prøver å ta med meg litt fra alle, sier Henrik i et intervju med Roy Johnsen for DHK. Stipendiet skal Henrik bruke til utstyr og medisinsk oppfølging. (Bildet viser Henrik og Styreleder i Sparebanken Øst, Øivind Andersson, under overrekkelsen av stipendet. Det skjedde under en ROS kamp hvor Henrik ble toppscorer).

Lykke til med både topp og klubb-håndball Henrik!

7. februar 2023

Victoria Deona Bergeli

Victoria er en 19 år gammel jente fra Drammen. Med bakgrunn i et høyt sportslig tilbud, representerer hun Bærumssvømmerne. Hennes favoritt distanse er 50 meter fri og hun er vinner av Nordisk Ungdomsmesterskap og har en 11. plass fra Junior EM på denne øvelsen. Det er ikke bare i det hun er god i, og det viser hun ved å ha tatt 6 individuelle medaljer i senior/junior NM langbane i 2021 og 13 individuelle medaljer i senior/junior NM i 2021. Victoria er en teknisk god svømmer og hun er en målrettet og dedikert utøver forteller de som kjenner henne.

Hun har vært en del av det norske juniorlandslaget, selv om hun har tilbrakt flere år i utlandet. For tiden studerer og svømmer hun for University of Michigan. Stipendiet skal brukes til treningsleirer, konkurranser og utstyr.

Det gleder vi oss til å følge med på Victoria!

7. februar 2023

Jonas Johansen Grøsland

Jonas er 18 år og representerer Drammen Strong. Han er i norgestoppen i både skiskyting og langrenn. For tiden studerer Jonas på siste året ved NTG-Geilo, og der er han for å få et best mulig sportslig opplegg. Han imponerer med pallplasseringer i Norgescupen i begge sine idrettsgrener og er god på flere distanser. Stipendiet skal brukes til å finansiere satsingen i skiskyting. For å være konkurransedyktig i denne idrettsgrenen må man ha fokus på best mulig utstyr tilpasset til løperens styrker.

En allsidig og iherdig idrettsutøver som vi gleder oss til å se mer av både i sporet!